Hatay Valiliği, deprem sonrası mağdur olan vatandaşlara yönelik kira yardımı süreci hakkında açıklama yaptı. Valilikten yapılan duyuruda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları sonucunda, konutları “yıkık”, “acil yıkılacak”, “ağır hasarlı” veya “orta hasarlı” olarak belirlenen ve bu konutlarda fiilen ikamet eden afetzedelere kira yardımlarının sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, Eylül 2025 kira dönemi itibarıyla Yerinde Dönüşüm Projesi’ne başvuruda bulunan hak sahiplerine kira yardımı ödemesi yapılmayacağı vurgulandı. Yerinde Dönüşüm Hibe ve Kredi yardımlarından faydalanmayan vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvurularını iptal ettikleri takdirde Ekim 2025’ten itibaren kira yardımı almaya devam edebilecek. Hibe ve Kredi desteğinden yararlananlar ise kira yardımı alamayacak.

AFAD yetkilileri, hak sahiplerinin süreci yakından takip etmeleri ve hak kaybı yaşamamaları için e-Devlet başvurularını kontrol etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Kahramanmaraş’ta askerden yeni dönen genç beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti
Kahramanmaraş’ta askerden yeni dönen genç beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş Valiliği’nden Kira Yardımı Açıklaması Bekleniyor

Öte yandan Kahramanmaraş Valiliği’nden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, hak sahiplerinin bilgilendirilmesi ve kira yardımı süreci için açıklamanın yakın zamanda yapılacağı bilgisini verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ