Kahramanmaraş'ın sakin mahallelerinden Kürtler Avşarı'nda akşam saatlerinde gökyüzünde beliren esrarengiz ışıklar, mahalle sakinleri arasında büyük bir merak ve kısa süreli paniğe yol açtı. Geceyi aydınlatan parlak ve hareketli cisimler, birçok vatandaş tarafından cep telefonu kameralarıyla anbean kaydedildi. Olay, sosyal medyada hızla yayılarak gündeme oturdu.
Renk Değiştiren Işıklar, "UFO" İddiaları ve Komşu İldeki Benzer Görüntü
Cep telefonu kayıtlarına yansıyan görüntülerde, gökyüzündeki ışıkların belirli bir düzende ilerlediği ve dikkat çekici bir şekilde renk değiştirdiği net bir şekilde görülüyor. Bu durum, sosyal medyada "UFO olabilir mi?" yorumlarını beraberinde getirdi. Kısa sürede binlerce etkileşim alan görüntüler, bölgedeki konuşulan tek konu haline geldi.
Bu gizemli olayın hemen ardından, benzer bir görüntünün birkaç gün önce komşu il Gaziantep'in Burç köyünde de kaydedildiği bilgisi ortaya çıktı. Art arda gelen bu gözlemler, kamuoyunda "Acaba bu nedir?" sorusunu daha da güçlendirdi.
Kahramanmaraş semalarında yaşanan bu olağanüstü durumla ilgili olarak yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak, ilk edindiğimiz bilgilere göre, uzmanlar tarafından yapılan ön değerlendirmelerde, gökyüzündeki bu hareketliliğin bir uydu geçişi olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.





