Kahramanmaraş’ın sosyal ve ekonomik hayatına önemli katkılar sunan Kadın Emeği Alışveriş Festivali, bu yıl üçüncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. TOBB Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen dev etkinlik, kadın girişimcilerin büyük bir özveriyle hazırladığı ürünlerin geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor. Piazza AVM’de kurulacak olan stantlarda; takıdan tekstile, gıdadan dekorasyona kadar pek çok farklı kategoride el emeği göz nuru ürünler sergilenecek. Şehrin dinamiklerini bir araya getiren bu özel festival, hem katılımcı kadınlara satış imkanı sunacak hem de ziyaretçilere keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatacak.
DERYA BAYKAL SÖYLEŞİSİ VE RENKLİ KONSERLER
Festival programı, sadece alışverişle sınırlı kalmayıp kültürel ve sanatsal etkinliklerle de zenginleştirildi. Organizasyonun en dikkat çeken isimlerinden biri, ünlü televizyon programcısı ve el sanatları uzmanı Derya Baykal olacak. Baykal, 18 Nisan Cumartesi günü saat 14.30’da gerçekleştireceği söyleşi ile Kahramanmaraşlı kadınlarla buluşarak tecrübelerini paylaşacak. Ayrıca festival boyunca müzikseverler için de zengin bir içerik sunulacak. 17 Nisan akşamı saat 19.00’da KSÜ Dissonans Rock Konseri ile başlayacak olan sahne etkinlikleri, Germanicia Çoksesli Oda Korosu ve Vokal Ritim Saba performansları ile devam edecek.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN EL EMEĞİ BU FESTİVALDE DEĞERLENİYOR
TOBB Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu yetkilileri, festivalin temel amacının kadınların ekonomik hayattaki varlığını güçlendirmek olduğunu belirtti. Kadınların yaratıcılığı ile hayat bulan ürünlerin keşfedilmesi için düzenlenen bu organizasyon, yerel üreticinin desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor. Piazza AVM içerisinde oluşturulan özel festival alanında, üç gün boyunca sabahın erken saatlerinden akşam geç vakitlere kadar hareketlilik sürecek. Ziyaretçiler, seri üretim olmayan, özgün ve geleneksel motiflerle bezenmiş ürünleri doğrudan üreticisinden satın alma imkanı bulacaklar.
FESTİVAL FİNALİ MAARİF ORKESTRASI İLE YAPILACAK
17 Nisan’da rock müziğiyle enerji depolayan festival, 19 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Orkestrası ve Koro Topluluğu’nun muhteşem performansı ile sona erecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) destekleriyle büyüyen bu geleneksel buluşma, şehrin girişimci kadınları için bir vitrin olma özelliği taşıyor. Tüm halkın davetli olduğu festival süresince, Piazza AVM’nin her köşesinde kadın emeğinin zarafeti ve başarısı yankılanacak.




