"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat 2023 depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 42 kişinin hayatını kaybettiği Bad-ı Saba Konutları A Blok'un çökmesine ilişkin davada yargılama sürüyor. 1'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın son duruşması Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Acılı Aileler Adalet İstedi

Duruşmaya, tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu ile tutuksuz sanıklar H.K, Ö.F.T, A.E.Ç, L.V, H.K, A.Ö.D, A.F.T. ve hayatını kaybedenlerin yakınları ile avukatları katıldı. Duruşmada söz alan müştekiler, yaşadıkları acıyı dile getirerek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Tutuklu Sanık Suçlamaları Reddetti

Tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu savunmasında, deprem anında şehri terk etmediğini ve gönüllü olarak koordinasyon çalışmalarına katıldığını belirtti. "O süreçte kaçabilirdim, şehri terk edebilirdim ama hiçbir zaman bunu düşünmedim," diyen Avşaroğlu, can kayıpları için üzüntüsünü dile getirdi ve suçlamaları reddederek beraatini istedi. 27 aydır tutuklu olduğunu ve sağlık sorunları yaşadığını da sözlerine ekledi.

Diğer Sanıklar da Beraat Talep Etti

Tutuksuz sanıklar da mahkemede suçsuz olduklarını ifade ederek beraat talebinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta 18 Günde 29 Kilo Veren Fatma Dağlı’nın Başarı Hikayesi
Kahramanmaraş’ta 18 Günde 29 Kilo Veren Fatma Dağlı’nın Başarı Hikayesi
İçeriği Görüntüle

Duruşma Temmuz Ayına Ertelendi

Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu ve eksik hususların giderilmesi için ara karar verdi. Tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu'nun tutukluluk halinin devamına ve diğer sanıkların mevcut durumlarının sürmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 30 Temmuz'a erteledi.

İddianamede Ağır Ceza Talebi

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA