Gaziantep’te Kaçak Kazı Yapan 4 Şahıs Suçüstü Yakalandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde define arayan 4 şahıs, jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve adli makamların koordinasyonuyla gerçekleştirilen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik önemli bir adım atıldı. Araban ilçesinde define bulmak amacıyla izinsiz kazı yapan 4 şahıs, suçta kullandıkları dedektör ve kazı malzemeleriyle birlikte jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Kaçak Kazı Operasyonu

Jandarma ekipleri, Gaziantep'in Araban ilçesinde düzenledikleri operasyonla, define bulmak için izinsiz kazı yapan A.Y., M.G., M.Ş. ve G.Ö. isimli şahısları gözaltına aldı. Operasyon sırasında, şüphelilerin kullandığı dedektör ve kazı malzemelerine el konuldu.

Yasal İşlem Başlatıldı

Yakalanan şahıslar hakkında, suçta kullandıkları malzemelerle birlikte yasal işlem başlatıldı. Jandarma, bu tür yasa dışı faaliyetlerle mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Benzer içeriklere ulaşmak için tıkla! En güncel Kahramanmaraş haberleri ve Maraş haberleri burada!

Kaynak: İHA