İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105. yılı ve Millî Şair Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 90. yılı dolayısıyla düzenlenen “İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programı” Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Nurettin Topçu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program, Mehmet Âkif Ersoy Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla yapıldı. Etkinlikte eğitim camiası, öğrenciler ve davetliler bir araya geldi, milli birlik ve bağımsızlık ruhu vurgulandı.

Saygı Duruşu ve Açılış Konuşması

Anma programı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Sadi Şenkaya, İstiklâl Marşı’nın yalnızca bir şiir olmadığını, Türk milletinin bağımsızlık iradesi ve inancını yansıtan güçlü bir metin olduğunu ifade etti.

Mehmet Âkif Ersoy’un Hayatı ve Mücadelesi

Programda Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve milli mücadele dönemi, öğrenciler tarafından hazırlanan slayt gösterisiyle katılımcılara aktarıldı. Milli şairin yaşamı, fikir dünyası ve İstiklâl Marşı’nı yazdığı döneme dair bilgiler paylaşıldı.

Şiir Dinletileri ve Tiyatro Gösterileri

Etkinlikte öğrenciler tarafından “Zulmü Alkışlayamam” ve “Biz Gittik” adlı şiirler seslendirildi. Tiyatro gösterileri ve şiir dinletileri sırasında salonda duygulu anlar yaşandı, izleyiciler yoğun ilgi gösterdi.

Kahramanmaraş’ta gençler hoşaf ve çörek yapımını öğrenecek
Kahramanmaraş’ta gençler hoşaf ve çörek yapımını öğrenecek
İçeriği Görüntüle

Koro ve Ödül Töreni

Öğrenci korosu sahne alarak çeşitli eserler seslendirdi. Programın sonunda düzenlenen ödül töreninde, farklı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Anma programı, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Muhabir: SEFA BAŞER