Çorum’un İskilip ilçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. İki aracın kafa kafaya çarpıştığı kaza sonrasında bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, olay yerindeki incelemeler sürüyor.
İSKİLİP’TE TRAFİK CANAVARI YİNE CAN ALDI
Dün akşam saat 21.00 sularında İskilip-Çankırı kara yolu üzerinde, Atatürk Orman Çiftliği mevkisinde korkunç bir trafik kazası yaşandı. İki otomobilin karıştığı kazada can pazarı yaşandı. Nihat Can Ç. idaresindeki 06 FBU 295 plakalı otomobil ile Osman Bağdat’ın (69) kullandığı 34 NT 1006 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da kullanılamaz hale gelirken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araç içerisinde sıkışan yaralılara müdahale etmek için zamana karşı yarıştı. Uzun süren uğraşlar sonucunda sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar, ambulanslarla İskilip Devlet Hastanesi’ne ve çevre hastanelere sevk edildi. Yaralılardan Osman Bağdat, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
KAZA SONRASI HASTANELERDE SEFERBERLİK
Kazanın ardından bölgeye sevk edilen ekipler, kara yolunda güvenliği sağlamak için yoğun çaba gösterdi. Kazaya karışan diğer yaralılar Nihat Can Ç., Şükrü B., Safure B., Seda Ç., Hilal Ayla Ç. ve Ata Alparslan Ç.’nin sağlık durumlarının yakından takip edildiği öğrenildi. Özellikle hayati tehlikesi bulunan yaralıların tedavileri, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde titizlikle sürdürülüyor. Kazanın olduğu saatlerde İskilip-Çankırı kara yolu kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.
Kazanın meydana geldiği Atatürk Orman Çiftliği girişi, bölge halkı tarafından sıkça kullanılan bir güzergah olması sebebiyle dikkatleri üzerine çekti. Olay yeri inceleme ekipleri, kazanın gerçekleştiği noktada detaylı ölçümler yaptı ve araçların çarpışma açısını belirlemek için delil topladı. Kazanın aşırı hız mı yoksa bir kural ihlali sonucunda mı meydana geldiği, soruşturma kapsamında netlik kazanacak.

SORUŞTURMA TÜM YÖNLERİYLE DEVAM EDİYOR
İskilip Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşanan kazayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Ekipler, kaza anına tanıklık eden çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görgü tanıklarının ifadeleri de tek tek alınarak dosyaya eklendi. Trafik güvenliğinin hayati önem taşıdığı bu yolda alınan önlemlerin yetersiz kaldığı yönündeki iddialar ise yerel kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Yetkililer, özellikle gece saatlerinde sürücülerin daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Yaşanan bu üzücü olay, İskilip ilçesinde derin bir yasa boğdu. Hayatını kaybeden Osman Bağdat'ın vefatı, yakınları ve çevre sakinleri arasında büyük üzüntüye neden oldu. Yaralıların bir an önce sağlığına kavuşması için ilçe genelinde dualar edilirken, hastane önlerinde bekleyen vatandaşların tedirgin bekleyişi devam ediyor. Kazanın ardından araçlar çekiciler yardımıyla olay yerinden kaldırıldıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı. Olayın tüm detaylarının gün yüzüne çıkmasıyla birlikte, sorumluların tespiti için çalışmalar hız kazandı.




