İstanbul Boğazı’nda büfeden ekmek arası patates satın alan İngiliz turist, ödediği 400 TL’lik fiyata tepki gösterdi. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden turistin videosu, kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi.
Boğaz kıyısında bir büfeye giden turist, aldığı ekmek arası patates için 400 TL ödeyince şaşkınlığını gizleyemedi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan turist, “İngiltere’de insanlar patates fiyatlarından şikayet ediyor ama İstanbul’da bu sandviç bana 400 TL’ye mal oldu. Bu 8.90 pound eder mi sizce?” ifadelerini kullandı.
Sosyal medyada fiyat tartışması büyüdü
Paylaşımın ardından sosyal medyada yüzlerce yorum yapıldı. Kullanıcıların bir kısmı turistin yaşadığı fiyat şokuna hak verirken, bazıları ise Boğaz çevresindeki fiyatların turistik bölgelerde normal olduğunu savundu.
Kısa sürede gündem olan video, İstanbul’daki yüksek fiyat tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
“Türkiye pahalı bir ülke mi?” tartışması yeniden alevlendi
Turistin videosu, yabancı turistlerin Türkiye’deki fiyat algısına dair yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Uzmanlar, döviz kurundaki dalgalanmaların ve turistik bölgelerdeki işletme politikalarının fiyat farklarını artırdığına dikkat çekti.




