Mardin’in Artuklu ilçesinde öğle saatlerinde iki aile arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek sopalı kavgaya dönüştü. Ortaköy Mahallesi’nde yaşanan olayda taraflar birbirlerine sopalarla saldırırken, çevredekiler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kavganın büyümesi üzerine havaya uyarı ateşi açarak tarafları ayırdı. Kavgada altı kişi yaralanırken, olayın görüntüleri cep telefonu kamerasına yansıdı. Peki, Mardin Artuklu’da yaşanan bu kavganın detayları neler?
OLAY NASIL ÇIKTI?
Artuklu’nun kırsal Ortaköy Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan tartışma, kısa sürede iki ailenin dahil olduğu bir kavgaya dönüştü. Sözlü tartışmanın büyümesiyle birlikte taraflar sopalarla birbirlerine saldırmaya başladı. Mahalle sakinlerinin araya girmekte zorlandığı kavga, geniş bir alana yayıldı ve olay yerine jandarma ekiplerinin yönlendirilmesini gerektirdi.
Kavga sırasında Ramazan A. (58), Behice A. (50), Kenan A. (44), İshak Ç. (28), Nurcan Ç. (23) ve Remziye Ç. (40) çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaşanan arbede nedeniyle bazı mahalle sakinleri de panik yaşadı.
JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇARAK AYIRDI
Olay yerine hızla ulaşan jandarma ekipleri, tarafların saldırıya devam etmesi üzerine havaya uyarı ateşi açtı. Bu müdahalenin ardından kavga kontrol altına alınırken, yaralılara sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı.
Yaralılar, ambulanslarla Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edildi. Hastanelerden alınan bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.
KAVGA ANI KAMERAYA YANSIDI
Yaşanan kavga, çevre sakinlerinin cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Görüntülerde tarafların birbirlerine sopalarla vurduğu, jandarma ekiplerinin ise tarafları ayırmak için havaya uyarı ateşi açtığı anlar yer alıyor. Kısa sürede sosyal medyada paylaşılan görüntüler, olayın geniş kesimlerde konuşulmasına neden oldu.
OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Jandarma, kavganın neden çıktığını belirlemek için inceleme başlattı. Tarafların ifadelerinin alınacağı, olayın geçmişinin araştırılacağı ve gerekli adli sürecin işletileceği öğrenildi.
Kaynak: DHA


