Pakistan’ın Haydarabad kentinde bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. Patlamanın ardından fabrikanın bazı bölümlerinde yangın çıktı ve kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi.
Patlama ve Kurtarma Çalışmaları
Yetkililer, patlamanın ardından fabrikanın tamamen güvenlik altına alındığını ve kurtarma operasyonlarının sürdüğünü açıkladı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışırken, arama kurtarma ekipleri fabrika içerisindeki yaralıları ve hayatını kaybedenleri bulmak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
5 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Yaralı Var
Olayın ilk belirlemelerine göre, patlamada 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 7 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların hastaneye kaldırıldığı ve tedavilerinin devam ettiği aktarıldı.
Fabrika Ruhsatsız ve Yasa Dışı İşletiliyordu
Latifabad Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Saud Lund, patlamaya yol açan havai fişeklerin ruhsatsız ve yasa dışı üretildiğini belirtti. Haydarabad Başkomiseri Adeel Chandio ise polis ekiplerinin fabrikanın sahibini belirlemek için soruşturmayı sürdürdüğünü ve kurtarma ekiplerinin cesetlere ulaşmak için yoğun mesai harcadığını ifade etti.


