Hatay'daki Yangında 4 Bina Ağır Hasar Aldı

Yangın kontrol altına alındı, hasar tespit çalışmaları tamamlanmak üzere

Hatay’ın Antakya ilçesinde günlerdir süren ve ormanlık alanda başlayan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangının etkilediği yerleşim alanlarında başlatılan hasar tespit çalışmalarında 4 binanın ağır hasar aldığı, 23 bağımsız birimde ise az hasar tespit edildiği bildirildi.

13 gün sonra KKTC’de bulundu! Kayıp balıkçı Refik Sahiloğulları toprağa verildi
13 gün sonra KKTC’de bulundu! Kayıp balıkçı Refik Sahiloğulları toprağa verildi
İçeriği Görüntüle

Hatay’daki Yangında 4 Bina Ağır Hasar Gördü (3)322 Binada Tespit Yapıldı, Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Antakya’nın Karaali Mahallesi’nde başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, sahada yürüttükleri çalışmalarda 322 binanın incelemesini gerçekleştirdi.

Hatay’daki Yangında 4 Bina Ağır Hasar Gördü (4)5 Mahallede 20 Ekip Görevde

Afet Koordinasyon Daire Başkanı Tuğrul Sezdirmez, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:

“Hatay ilimizin Antakya ilçesinde 2 gün önce başlayan yangınlar, bugün itibariyle tamamen kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü ekiplerimiz soğutma faaliyetlerini sürdürüyor. Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze bağlı 20 ayrı ekiple 5 mahallede hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz. Bugüne kadar 322 binada tespit gerçekleştirdik. Bunlardan 4’ü ağır hasarlı, 23’ü ise bağımsız birim olarak az hasarlı. Bu akşam itibarıyla çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz.”

Hatay’daki Yangında 4 Bina Ağır Hasar Gördü (1)Mahallelerde İnceleme Sürüyor

Yangının etkili olduğu bölgelerde vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasının ardından, yapı güvenliği ve yeniden yapılandırma süreçlerine yönelik planlamalar yapılmaya başlandı. Yetkililer, ağır hasarlı yapıların tahliyesine ilişkin gerekli yönlendirmelerin yapılacağını belirtti.

Hatay’daki Yangında 4 Bina Ağır Hasar Gördü (5)Devlet Tüm Kurumlarıyla Sahada

Yangının ilk saatlerinden itibaren AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet, Jandarma ve belediye ekiplerinin koordinasyon içinde çalıştığını belirten yetkililer, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek benzer felaketlere karşı alınacak önlemlerin artırılacağını vurguladı.

Kaynak: İHA