Hatay’da Feci Kaza: Motosikletin Çarptığı Yaya Metrelerce Savruldu
Hatay’ın Arsuz ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan bir yaya, hızla gelen motosikletin çarpması sonucu metrelerce havaya savruldu. 3 kişinin yaralandığı kaza, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Olay, 9 Ağustos 2025 günü saat 17.30 sıralarında Arsuz’un Akçalı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre İskenderun’dan Arsuz istikametine seyreden E.Y. yönetimindeki 34 HBZ 809 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan V.Ş.’ye çarptı.
Çarpmanın Şiddetiyle Yaya Havaya Fırladı
Kazada çarpmanın etkisiyle V.Ş., metrelerce havaya savrularak yol kenarına düştü. Motosiklet sürücüsü E.Y. ve arkasında yolcu olarak bulunan E.K. da çarpma sonucu savrularak yaralandı. O anlar, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, motosikletin yayaya çarpma anı ve sonrasında yaşanan panik anları net bir şekilde görülüyor.
Olay Yerine Sağlık ve Jandarma Ekipleri Sevk Edildi
Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Yaralılardan motosiklet sürücüsü E.Y. ile yolcu E.K.’nin bilincinin açık olduğu, ancak yayaya çarpan V.Ş.’nin bilincinin kapalı şekilde hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
Jandarma ekipleri, kaza alanında güvenlik önlemleri alarak trafiğin kontrollü şekilde akışını sağladı. Yolun bir süre tek şeritten ilerlemesi nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu.
Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı, Soruşturma Başlatıldı
Yaralılar, olay yerindeki müdahalenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Sağlık durumlarının netleşmesi için tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Jandarma ekipleri, kazanın oluş nedenini belirlemek için detaylı bir inceleme başlattı.
Kazanın meydana geldiği kavşağın, bölgede sık sık kazaların yaşandığı bir nokta olduğu belirtiliyor. Bölge sakinleri, yaya geçitlerinde ve kavşaklarda hız denetimlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor.
Kazanın Görüntüleri Sosyal Medyada Gündem Oldu
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, kısa sürede sosyal medyada yayılmaya başladı. Görüntülerde, yayaya çarpma anı, yayının havaya savruluşu ve kazadan sonra çevredeki insanların yardıma koşması net bir şekilde görülüyor. Yorum yapan vatandaşlar, motosiklet sürücülerinin şehir içindeki hız limitlerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.
Yetkililer, hem yaya hem de sürücüler için trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekerek, kazaların önlenmesinde en önemli faktörün dikkatli ve kontrollü sürüş olduğunu vurguladı.




