Giresun’un Görele ilçesinde CHP’li eski belediye başkanı Hasbi Dede’yi tacizle suçlayan 16 yaşındaki T.T., geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Genç kızın ölümü, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Peki, T.T.’nin ölümü bir kaza sonucu mu gerçekleşti? Detaylar haberimizde…
Genç Kız Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
16 yaşındaki T.T., önceki gün saat 23.00 sularında Karadeniz Sahil Yolu Görele Köprüsü mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışırken Adem Hasbaş yönetimindeki 28 RE 752 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. T.T., yapılan ilk müdahalenin ardından Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
Sürücü Gözaltına Alındı ve Tutuklandı
Kazaya karışan 23 yaşındaki sürücü Adem Hasbaş, polis ekipleri tarafından kısa süre içinde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hasbaş, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Muhabir Burak Doğan’ın aktardığı bilgilere göre, sürücünün çalıştığı işyeri Hasbi Dede’nin eski eniştesine ait restoran olarak öne çıktı.
Sosyal Medyada Tehdit Paylaşımları Soruşturuluyor
Kazanın ardından, T.T. ve ailesine yönelik sosyal medya üzerinden tehdit paylaşımları yapıldığı tespit edildi. Bazı kişiler, kaza gününde paylaşımlarını kaldırırken, polis bu paylaşımları yapan kişilerin kimliklerini belirlemek için çalışma yürütüyor.
Paylaşımlarda yer alan ifadeler arasında:
- “Hasbi başkana yaptıklarınızın hesabını ortaklarınla beraber ödeyeceksiniz”
- “Hasbi başkana bu kumpası kaç paraya kurdunuz”
- “Haberlerde mağdur pozu verecek kadar sahtekarsınız”
gibi tehdit içerikli mesajlar yer aldı.
Hasbi Dede’nin Davası ve Mahkeme Süreci
Görele Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Hasbi Dede, T.T. ile yazışmaları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında daha önce tutuklanmış ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dede, hakkında açılan davada “çocuğa karşı elektronik haberleşme araçlarıyla cinsel taciz” suçlamasıyla yargılanıyor.
Özetle: T.T., Hasbi Dede’nin taciz iddialarının mağduru olarak gündeme gelmiş ve geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. Kazaya karışan sürücü tutuklanmış, sosyal medyadaki tehdit içerikli paylaşımlar için soruşturma sürmektedir.




