Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir İlçe Koordinatörü Hasan Eraybat, geçirdiği ani kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Acı haberi kamuoyuna duyuran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Eraybat için “Kıymetli çalışma arkadaşımız” ifadelerini kullandı.
Yerel yönetimde aktif bir rol üstlenen ve özellikle sahadaki çalışmalarıyla tanınan Hasan Eraybat’ın vefatı, hem ailesi hem de Manisa’daki belediye camiası için büyük bir kayıp olarak değerlendirildi. Peki Hasan Eraybat kimdir, kaç yaşında vefat etti ve neden öldü?
HASAN ERAYBAT KİMDİR?
Hasan Eraybat, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Alaşehir İlçe Koordinatörü olarak görev yapıyordu. 1967 doğumlu olan Eraybat, 59 yaşındaydı. Evli ve iki çocuk babası olan Eraybat, yaklaşık iki yıldır bu görevde bulunuyordu. Belediyenin hizmetlerinin sahaya yansıması noktasında koordinasyonu sağlayan isim olarak tanınıyordu.
Özellikle altyapı ve sosyal belediyecilik çalışmalarında aktif sorumluluk alan Eraybat, hem belediye personeli hem de vatandaşlar nezdinde saygı gören bir yöneticiydi. Çalışkanlığı ve iletişim becerisiyle öne çıkan Eraybat, Alaşehir’de belediye ile halk arasında önemli bir köprü işlevi gördü.
HASAN ERAYBAT NEDEN ÖLDÜ?
Hasan Eraybat, 6 Ocak 2026 tarihinde görev başındayken geçirdiği ani kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Alaşehir Müdürlüğü'ndeki makam odasında fenalaşan Eraybat’a ilk müdahaleyi 112 Acil Servis ekipleri yaptı.
Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Eraybat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Vefatı ani ve beklenmedik olduğu için, belediye çalışanları ve yakın çevresi üzerinde büyük bir şok etkisi yarattı.
CENAZE TÖRENİNDE DUYGUSAL ANLAR
Hasan Eraybat için ilk helallik MASKİ Alaşehir Müdürlüğü binası önünde alındı. Ailesi, mesai arkadaşları ve sevenlerinin katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Oğlu Burak Eraybat ve kızı Tuğçe Ayçiçek’in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Cenaze töreni, Alaşehir Pazar Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlendi. Naaşı mesai arkadaşlarının omuzlarında taşınan Eraybat, Alaşehir Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi. Törende dualar eksik olmadı.
CENAZEYE YOĞUN KATILIM
Cenazeye Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve çevre ilçelerin belediye başkanları da katıldı. Ayrıca çok sayıda belediye çalışanı ve vatandaş da Eraybat’a son görevini yerine getirmek üzere hazır bulundu.
Törende yapılan konuşmalarda Eraybat’ın çalışkanlığı, insani ilişkileri ve belediyecilik anlayışı sıkça vurgulandı.
MANİSA’DA ÜST ÜSTE ACI KAYIPLAR
Hasan Eraybat’ın vefatı, Manisa’daki yerel yönetimde yaşanan acı kayıpların devamı niteliğinde. 2025 yılında Basın Daire Başkanı Güney Temiz 38 yaşında, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ise 48 yaşında yaşamını yitirmişti.
Aralık 2025’te Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın da 37 yaşında vefat etmesi, Manisa kamuoyunda büyük üzüntü yaratmıştı. Bu zincire Hasan Eraybat’ın da eklenmesi, şehirde derin bir hüzne yol açtı.
YEREL YÖNETİMDE İZ BIRAKAN BİR İSİM
Hasan Eraybat, görev süresi boyunca belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için gösterdiği çaba ve sahadaki varlığıyla yerel yönetimde iz bırakan bir isim oldu. Vatandaşlarla birebir temas kurarak sorunlara çözüm üretmeye çalışan yapısıyla tanındı.
Onun ani vefatı yalnızca ailesini değil, birlikte çalıştığı tüm yerel yönetim çalışanlarını da derinden etkiledi. Manisa, çalışkan ve saygın bir yöneticisini kaybetti.




