Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde “İlk Evim Arsa Projesi” kapsamında hak sahipleri için yeni bir aşamaya geçildi. Afşin Hüyüklü Mahallesi G.Ö.B. bölgesinde imar planı onay süreci tamamlanan arsalar tahsise hazır hale getirildi. İdare tarafından yapılan açıklamaya göre, hak sahiplerinin peşinata esas ön katılım bedeli ödeme süreci resmen başladı.

Ön katılım süreci 23 Eylül 2025 tarihinde başlayacak ve 23 Mart 2026 tarihine kadar devam edecek. Altı ay boyunca sürecek bu dönemde, yalnızca bilgilendirme SMS’i ve e-Devlet bildirimi alan hak sahipleri ödeme yapabilecek. Hak sahipleri, ödemelerini herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden T.C. kimlik numaraları ile gerçekleştirecek. Ödemeler için havale veya IBAN üzerinden işlem kabul edilmeyecek.

Yetkililer, süresi içerisinde ön katılım bedelini yatırmayanların tahsis haklarını kaybedeceğini belirtti. Ödenecek bedeller, daha önce yatırılan başvuru ücretleriyle birlikte toplam peşinat tutarından mahsup edilecek.

Örneğin; tahsis bedeli 650 bin TL olan bir arsa için toplam peşinat tutarı 65 bin TL olarak belirlendi. Hak sahibi, 60 bin TL ön katılım bedeli ile 500 TL başvuru ücretini daha önce ödemişse, sözleşme aşamasında kalan 4 bin 500 TL peşinat ödeyecek.

Savcı, Kahramanmaraş'ta 19 kişinin öldüğü Fazilet Apartmanı davasında sanıklara 22 yıl 6’şar ay hapis istedi
Savcı, Kahramanmaraş'ta 19 kişinin öldüğü Fazilet Apartmanı davasında sanıklara 22 yıl 6’şar ay hapis istedi
İçeriği Görüntüle

Ön katılım sürecini tamamlayan hak sahipleri, sürecin bitiminde yapılacak kura çekimine katılacak. Kura sonucunda adlarına tahsis edilen arsalar için peşinatın kalan kısmı ödenecek ve banka sözleşme süreci başlatılacak.

İdare tarafından yapılan açıklamada, yalnızca proje kapsamında hak sahipliği bulunan kişilerin ödeme yapabileceği, proje dışında kalan kişilerin ise ödeme yapamayacağı vurgulandı. Ayrıca hak sahipliği devrinin de mümkün olmayacağı ifade edildi.

Hak Sahipleri Dikkat Kahramanmaraş’ta Arsa İçin Para Ödeme Zamanı

Kaynak: HABER MERKEZİ