Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezinde devam eden ve işletmede eğitimleri devam eden Suriyeli ve Türk çırak öğrenciler aileleri ile birlikte Kapıçam Mesire Alanında piknik yaparak doyasıya eğlendiler.

“EXTREMPARK TAKİ OYUN ALANLARINDA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER”

Hafta sonun fırsat olarak değerlendirerek, Sosyal Uyum Faaliyeti gerçekleştiren İMEP il koordinatörü Gül Ayşe Yetmez, faaliyet hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “İMEP Türkiye de Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim Yoluyla Suriyeli ve Ev Sahibi Toplulukların İstihdama Erişimlerinin Kolaylaştırılması Programı ağırlıklı olarak Suriyeli ve Türk gençlerine meslek kazandırmayı amaçlayan kapsamlı bir projedir. Bu proje 12 ilde ve 36 mesleki eğitim merkezinde uygulanmaktadır. Program faaliyetlerinden olan Sosyal Uyum aynı ortamda çalışan çırak öğrencilerimizin birbirini tanımaları ve çalışma ve yaşama kültürünü geliştirmeleri için önemli bir fırsattır. Bugün Hace Tekstil de çırak olan öğrencilerimizle Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası başkanlığı ile bir faaliyet gerçekleştirdik. Kapıçam Extrempark ta birlikte oyun alanlarını kullandık ata bindik, piknik yaptık oyunlar oynadık, yarışmalar düzenledik. Gözlediğim kadarıyla herkes çok mutlu oldu. Emeği geçen herkese başta Oda başkanımız Muhlis Akkurt beyefendi ve işletme sahibi Murtaza Çullu beyefendiye ve bu organizasyonda görev alan herkese katılımcılara çok teşekkür ederim” dedi.

“FAALİYETLERİMİZ ÇIRAK ÖĞRENCİ YETİŞTİREN DİĞER İŞLETMELERDE DE DEVAM EDECEK”

Yapılan etkinliğin projenin amacı doğrultusunda olduğunu ve herkesin uyum içerisinde hareket ettiğini ifade eden İMEP il koordinatörü Gül Ayşe Yetmez, “Uzun yılların tecrübesi bizlere bir mesleğin en iyi işbaşında bir ustanın yanında öğrenildiğini göstermiştir. Bizlerin gençlerimizi akademik başarı gerektiren mesleklerin yanında mutlaka pratik zeka gerektiren ve deneyimini çok rahat kazanca çevirebilecek gençlere de ihtiyacı vardır. Lise mezuniyetinin yanına USTALIK belgesini de koymak isteyen her gencimizi mesleki eğitim programlarına kayıt olmaya çağırıyorum. Yapılması gereken tek şey usta öğreticilik belgesi olan bir ustanın yanına çırak olarak yerleşmek ve okula kayıt yaptırmak. Hedefimiz illa bizim istediğimiz meslekleri seçen gençler değil mutlu olan bir genç nesil yetiştirmek olmalıdır” dedi.

“GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU”

Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt ise; “İMEP Programı kapsamında odamız işletmelerde çalışan çırak öğrencilerimiz için Sosyal Uyum Faaliyeti düzenlemiştir. Mesleğimiz açısından esnaf arkadaşlarımızın yanında yetişen bu çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geçen hafta da odamız üyelerinden usta usta öğretici ve işverenlere yönelik Çıraklık ve Z kuşağını anlamak konulu eğitim düzenledik. Eğitim sonrası meslek büyüklerimize paketlerini sunduk. Odamızın daha iyi hizmet verebilmesi adına çalışmaya devam edeceğiz bu vesile ile İMEP Programı koordinatörümüze ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. HABER: MELİHA KÜÇÜKÖNDER

Editör: Haber Merkezi