Kahramanmaraş'ta, Şule Ünal ve Nazlı Ceylan Balduk Kurtul öncülüğünde KMTSO'nun ev sahipliğini yaptığı ''Gençliğe ilham veren iş insanları ve tecrübe paylaşımı temalı'' çalıştay Ramada Otel'de düzenlendi.

Girişimcilikte yazdıkları başarı öyküsüyle gençliğe ilham veren, Türkiye’nin önemli iş insanlarından Mutlu Alkan, Sinan Afra, Gökhan Avcıoğlu, Fisun Usta ve Cem Altunbüken çalıştay'a katıldı.

"125 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"

KMTSO Başkanı Serdar Zabun yaptığı açıklamada ‘Dürüst ve çalışkan girişimcileri ile Türkiye'nin gücüne güç katmak için var gücüyle üreten, aldığı teşviki son kuruşuna kadar ülkenin yatırımı için harcayan şehrin Kahramanmaraş olduğunu belirterek Geçmişte milli mücadelenin kahramanı olan şehrimiz, bugün 125 ülkeye ihracat yapan 300'den fazla ihracatçı şirketi ile Türkiye'nin ekonomisine güç katarak, ekonomide de kahraman olmuştur’ dedi.

ÖZKAN “SANAYİCİLERİMİZİN BAŞLANGIÇ NOKTASI ÇİFTÇİ VE TOPRAK TEMASI”

Kahramanmaraş'ın değişik özelliklerde zenginliği barındıran bir şehir olduğunu dile getiren Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “Kahramanmaraş alın teriyle çiftçilikten gelen tasarrufları sanayide tahvil ederek bir gelişim trendini göstermiştir. Dolayısıyla da en helalinden kazanmıştır. Bütün büyük sanayicilerimizin başlangıcına baktığımızda çiftçi ve toprakla teması var. Memleketimize önemli katkıları var” dedi.

Editör: Haber Merkezi