Türkiye'nin bir çok ilinde hayırsever vatandaşlar okul yaptırmak için devletten arsa beklerken, Kahramanmaraş'ta da belirli bölgelerde okul yaptıracak hayırsever aranıyor.

ORTALAMA 27

Kahramanmaraş'ta özel ve resmi okullar dahil olmak üzere bin 48 okul bulunuyor. Bu okullarda ise 288 bin 644 öğrenci öğrenim görüyor. Kahramanmaraş'ta ki okulların sınıf ortalaması ise resmi ve özel olmak üzere 27 öğrenci olarak belirtiliyor.  Türkiye'nin birçok ilinde okul yaptıracak arsa bulunmadığı için sıkıntı çekilirken, Kahramanmaraş'ta ise yeterince arsa bulunuyor.

EKSİK BÖLGELERDE 40'A ÇIKIYOR

Özel okullar istatistiklerden çıkarıldığında, belirli bölgelerde sınıf ortalaması 40'a kadar çıkabiliyor. Hal böyle olunca öğrencilerin daha verimli eğitim alabilmeleri için okul yaptıracak hayırsever aranıyor. Özellikle Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde okul ihtiyacı bulunuyor.  Kahramanmaraş'ta ki durumun aynısı komşu ilimiz Adana'da da geçerli. 30'dan fazla arsanın boş bir şekilde, hayırseverlerin okul yaptırmasını beklediği Milli Eğitim Müdürü tarafından açıklanmıştı. 

HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi