Kahramanmaraş'tamuhtar adayı ahmet okur, türkiye'de bir ilke imza atarak mahallesinde ''askıdaet ve askıda ekmek'' projesi başlattı.

Osmanlı döneminde bir gelenek olan ancak günümüzdeunutulmaya yüz tutmuş olan ihtiyaç sahipleri için ''askıda ekmek'' projesikahramanmaraş'ta muhtar adayı ahmet okur tarafından geliştirilerek hem askıdaekmek, hem de askıda et olarak mahallelinin hizmetine sunuldu.

Unutulmaya yüztutmuştu

Muhtar adayı ahmet okur, hayır sahipleri ve esnaflar ilegörüşerek bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Okur, ''ecdadımızosmanlı'dan beri gelen ancak kaybolmaya yüz tutmuş eski geleneğimiz askıdaekmek projesini mahallemizde gerçekleştirmeye başladık. Buna ek olarak, askıdaet projesi de başlattık. Bu geleneklerimizi tekrardan gün yüzüne çıkartmak içinbu uygulamaları hayata geçirdik. Evine et götüremeyen, ekmek götüremeyenkardeşlerimiz için böyle bir proje hazırladık. Bugün itibari ile namık kemalmahallesinde, hacı murat caddesi ve yavuz selim caddesi üzerindekiesnaflarımız, hayır sahiplerinin desteği ile uygulamayı hayata geçirdi'' dedi.

İhtiyaç sahiplerineumut oldu

Ahmet okur, ''ihtiyaç sahipleri için uygulamamızıdestekleyen esnaflarımız dükkanların camlarına askıda et ve ekmeğin bulunduğunubelirten afişleri astı. Bizde vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Mahallemizindeğerli sakinleri ve esnaf kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Her şeynamık kemal için'' diye konuştu. Projeyi destekleyen mahalle esnaflarındanzafer erdem, ''böyle bir uygulamada hem bu mahallenin esnafı olarak hem demarket olarak bizde ahmet abimizi destekliyoruz'' ifadelerine yer verdi.

 

Editör: Haber Merkezi