Kış aylarının gelmesi ile birlikte Halk Pazarlarındaki sebze ve meyve fiyatlarında da gözle görülür bir artış meydana geldi. Bazı meyve sebze fiyatlarında yarı yarıya artış olurken, bazılarında ise yüzde 100 oranında zam oldu. Fiyatı geçen yıla düşüş yaşayan ürünlerinde olduğu gözlemlendi.

ZAM ŞAMPİYONU DÜŞTÜ!

Geçtiğimiz yıl kış ayında zam şampiyonu olan ve fiyatı 6 liraya kadar yükselen Patates, bu yıl 1.5 liradan satılıyor. Yine en çok zam gören ürünlerden birisi sarımsak, rağbet görmeyince fiyatı 35 liradan 25 liraya geriledi. Havaların soğuduğu şu günlerde, 2 liradan satılan Salatalık 4 ile 5 lira arasında satışa sunuluyor. Fiyatı 1 lira olan Domates ise kalitesine göre 3.5 lira 6 lira arasında tezgahta ki yerini aldı. Marul ve Portakal bu yıl zam görmeyerek, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2.5 liradan satılıyor.

YÜZDE 100 ZAMLANANLAR VAR!

Fiyatlardaki yaşanan artışları ve düşüşleri, üretimle tüketimin orantısına bağlayan pazarcı esnafı ise mevsimsel geçişlerde fiyatların değişmesinin normal olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl 7-8 liraya kadar yükselen biber, yaz ayında 2 liradan satılıyordu. Bu mevsimde ise 4.5 liraya kadar yeniden yükseldi. Patlıcan 1.5 liradan 4 lirada, Karnabahar 1.5'tan 5 liraya, limon 2 liradan 4 liraya, Soğan 1.5'tan 3.5 liraya, Elma 2.5 liradan 3.5 liraya çıktı. Fiyatlar farklı marketler de cüzi değişiklikler gösterebiliyor.

Editör: Haber Merkezi