Toplantıya ,  Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hacı Yaşık , Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü M.Ali Kaya , Afşin İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mükremin Ceran , Andırın İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Şahin Göktaş , Çağlayancerit İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Öztürk , Ekinözü İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yasin Aktaş , Elbistan İlçe Millî Eğitim Şube Mehmet Yılmaz, Göksun İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Adem Çangal, Nurhak İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Sevin, Pazarcık İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet İnce, Türkoğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bayraktar, Özel Eğitim ve Rehberlik Bölüm Şefi Bayram Metin, Özel Eğitim ve Rehberlik Bölüm Memuru Ahmer Arif Kılınç, ayrıca RAM Müdürü, bazı okul müdürleri, Rehberlik, Psikolojik, Danışman öğretmenler katıldı.

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda ilk olarak 2020-2021 Eğitim-öğretim yılında yapılan rehberlik faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve Okul rehberlik ve psikolojik danışma servisi ve özel eğitim sınıf ziyaretlerinin planlanması ele alındı.

Psiko-sosyal destek hizmetleri ile ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesini, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2021 2022 eğitim-öğretim yılı ıçin psikolojik sağlamlık genel hedef olarak belirlenmiştir. okullarda uygulanan RİBA (rehberlik ihtiyacı belirleme anketi) sonuçlarına göre de 1 yeni rehberlik yerel hedefinin belirlenerek okul/kurumlara duyurulması konusu değerlendirildi.

Gündem gereği, Özel eğitim alanında il düzeyinde özel eğitim okulu, özel eğitim sınıfı ve personel ihtiyaçları tespit e,dilerek değerlendirildi, peşinden Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri” ile ilgili 02/09/2021 tarihli ve 30718127 sayılı emirleri görüşüldü.

Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesi için alınacak tedbirleri karara bağlanmasından sonra toplantı Dilek ve temennilerle son buldu. (HABER: MELİHA KÜÇÜKÖNDER)

Editör: Haber Merkezi