Korona virüsle mücadelede büyük önem taşıyan maske kullanımının  ciltte problemlere neden olabileceğini belirten Manuel Terapi Güzellik ve Masaj salonu Estetisyeni Bedriye Akyol, “Yaz aylarında maske ve sıcak havanında etkisiyle;yüzde nemlenme, terleme  gibi sorunlar oluşur  ve cildimiz hava alamıyor. Özellikle  yağlı ciltlerde terlemeyle beraber yağ salgısının artması ciltteki gözeneklerin tıkanmasına bunun sonucun da komedon, bir başka deyişle akne ve sivilce oluşumuna yol açabiliyor” dedi. Estetisyen Akyol, gün içinde nemlenen maskenin mutlaka değiştirilmedi gerektiğini belirterek Dışarıdan eve ulaştığınızda yüzünüzü cilt yapınıza uygun bir temizleyici ürünle yıkayın. Haftada bir kez yapacağınız peleng de cildinizdeki gözenekleri açık tutup sivilce oluşumunu engellemede yardımcı olacaktır ”ifadelerini kullandı. Estetisyen Akyol, maske nedeniyle yüzde oluşan sıcaklık artışının halk arasında ‘Gül hastalığı ‘olarak bilinen “Rozasea hastalarında yüzde yaygın kızarıklıklar, damarlanma artışı ve sivilcelenmeler gelişe biliyor. Sıcak saatlerde mümkün olduğunca dışarı çıkmayın. Serin yerleri tercih edin Maske takmayı gerektirecek ortamlardan uzak durun. Acı baharatlı gıdalar, asitli içeceklerden kaçının. Çay, kahve ve alkol tüketimini minimum seviyeye indirin.” Esrtetisyen Akyol, maskenin ciltte isilik, yağlı egzama alerji ve renk değişimlerine de neden olabileceği konusunda uyararak, bu problemleri yaşayanların mutlaka bir dermatolog hekime gitmesini önererek, tavsiyelerde bulundu.

KİSTLER

Ter nedeniyle gözeneklerin tıkanmaması için, günde iki kez cilt yapınıza uygun bir temizleyici cildinize uygulayın. Şeffaf ter bezi kistlerinde yüze birkaç dakika buz uygulayın.

YAĞLI EGZAMA

Bir su bardağı ılık suda erittiğiniz b ir çorba kaşığı bal ile yapacağınız karışımı, yağlı egzama gördüğünüz yüz bölgenize bir parça pamuk yardımıyla uygulayın.Bu yöntemle kızarıklık ve pullanma şikayetinizde azalma olacaktır.

ALERJİ

Maskenin altına evde pamuklu bir5 kumaşla yapacağınız maskeyi takıp, üzerine normal maskenizi takarsanız, maskenin cilt ile temasını kesmiş ve alerji riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

RENK DEĞİŞİMİ

Maske dışında kalan alanları güneşten koruyucu kremlerle korumanız çok önemli. Böylece güneş gören alanlar da bronzlaşmaz ve yüzde ton farklılıkları oluşmaz.

(HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

                                                                                                                     

Editör: Haber Merkezi