1.faz aşılamanın başladığı Kahramanmaraş’ta koronavirüsün yanında soğuklarda bastırınca vatandaş soluğu aktarlarda aldı.

Kahramanmaraşlı Şifacı Mehmet Balbaba,herkesin bildiği bağışıklığı güçlendirici bitkilerin yanı sıra udi hindiye talebin arttığını belirtti.

Yüzyıllardır kullanılan ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olan udi hindinin, vücuttan mikropların atılmasını sağlayan özelliğiyle de dikkat çeken bitkilerden biri olduğunu dile getiren Balbaba: “Havaların soğuması ile beraber grip vakaları için bizim de önerdiğimiz bitkiler var. Udi hindi genellikle Hindistan, Pakistan gibi bölgelerde yetişen bir bitkidir. Çok değerli olduğu için fiyatı da oldukça yüksektir. Udi hindi kökü Hindistan'da yetişen bir bitki ve ciğer, mide problemleri olanlara faydalı bağışıklık sistemini güçlendirici bir köktür. İnsanlara faydası vardır. Kimisi Covid-19'a çok iyi geldiğini ve kısa sürede atlattığını söylüyor. Bu tür bitkilerin yüzde 90'ı halk arasında insanların bilgi aktarmasıyla ortaya çıktı. Soğuk algınlığı için ıhlamur, tarçın, zencefil, havlıcan, karanfil, kuşburnu ve bunun yanında hem ciğerleri yumuşatacak hem de ciğerlerle ilgili olan bağışıklık sistemini güçlendiren bir takım ilaçlar var.

Bunlar aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirip en üst seviyeye çıkartıyor. Bilindiği gibi tüm hastalıklara karşı insanların bağışıklık sisteminin kuvvetli olması lazım ki bu hastalıkları ayakta veya çok hafif bir şekilde atlatabilsinler. O yüzden gelen müşterilerimizin yüzde 80'i hem Covid-19'a hem de soğuk algınlığına karşı ürünlerimizi tercih ediyor.”ifadelerini kullandı.

Gökhan Dökücü

Editör: Haber Merkezi