“Kişi kendinden bilir işi” diyen Kayış, “Kahramanmaraş’ınecip Türk milleti iyi bilmektedir. Bilmeyenlerde kendileri gibi bilmektedir.Terörist görmek isteyenler kendi geçmişine, kahraman görmek isteyenler Maraş’abakmalıdır!” dedi.

 

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayışyaptığı yazılı basın açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verdi: “Maraşlıkahramandır. Kahramanlık mayandır. Dostuna pamuk gibi Düşmanına yamandır!” Dizelerindeolduğu gibi adı her zaman Kahramanlıkla anlatılan şehre, Terörist diye ithameden, iftira atan, saygısızlık yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin ÖneyCankurtaran ağzını toplamalı, aklını başına almalıdır. Kahramanlıkla yoğrulmuşonurlu, şerefli Kahramanmaraş halkı bu hakareti hak etmemiştir. Kişi kendindenbilir işi. Kahramanmaraş’ı necip Türk milleti iyi bilmektedir. Bilmeyenlerdekendileri gibi bilmektedir. Terörist görmek isteyenler kendi geçmişine,kahraman görmek isteyenler Maraş’a bakmalıdır! Dört bir yanı kahramanlıkanılarıyla dolu şehrimizin her bir ferdi kutsal değerlerine el uzatanlara karşıher zaman dimdik duran; onurlu, haysiyetli, şerefli ve KAHRAMAN insanlardır.Kahramanmaraş, Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne binlerce şehit vermiş ve millimücadelede ilk ayaklanmayı başlatarak benliği ve kimliği ile ortaya çıkmışedelerin diyarıdır.  Bağımsızlığımızısürdürmek, başı dik insanlar olarak huzur içinde yaşamak, ecdadımızın 98 yılönce sergilediği kahramanlığı kuşanmakla mümkündür. İlâyıKelimetullah idealininsembolü olan şanlı bayrağımızın yurdumuzun üstünde ebediyen dalgalanması,şahadetleri dinin temeli olan ezanların memleket semalarında günün beş vaktiinlemesi, Kurtuluş Savaşımızdaki ruh ve inancın muhafazasına bağlıdır.  Türk milleti, bu ruh ve inançla tüm Anadolu’yabağımsızlık için umut ışığı olan Kahramanmaraş’ı İstiklal Madalyası ve“Kahraman” ünvanı ile şereflendirmiştir. Türk kurtuluş mücadelesinin önderiolan Maraş, 5 nisan 1925 tarihinde(dünyada ilk olarak) kırmızı şeritli istiklalmadalyası ile taltif edilmiş ve yine 7 şubat 1973 gün ve 1657 sayılı kanunla“Kahramanlık” payesi verilerek ismi Kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir.

 

MİLLİ MÜCADELENİN ADIDIR KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın 98 yıl evvel verdiği Milli MücadelesiTürk Kurtuluş savaşının başlangıç noktasıdır. İnsan, hafızasıyla insandır.Tarih, bir milleti dirilten en önemli ilham kaynağıdır. Kahramanmaraş; tarihihafızamızı yenilememizi, tarihin aynasından bugüne bakmamızı sağlayan müstesnabir geçmişe sahiptir. Azın çoğu, küçüğün büyüğü ve zayıfın kuvvetliyi nasılyendiğini görmek isteyenler Kahramanmaraş’ın şanlı tarihine bakmalıdır. Yereltarihimizin ulusal tarihimize ilham olduğu; ya istiklal ya ölüm yemininin vücutbulduğu yerdir, Kahramanmaraş! Bu millî mücadele, ulusal kurtuluş mücadelemizinönsözüdür. Kahramanmaraş’ın verdiği mücadele, sonraki zamanlarda mazlummilletlerin de özgürlük ateşi olmuştur. Kahramanmaraş, bir dirilişin adıdır.Kahramanmaraş’ın verdiği kahramanca mücadele adeta 20’nci yüzyılın ErgenekonDestanı, geçmişle geleceğin buluşma ve tanışmasıdır.  12 Şubat 1920, Kahramanmaraş’ın vatan için herşeyini feda etmekten çekinmeden bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisiyle gösterdiğikahramanlık destanının tarihidir. Bu destanla Maraş halkı “Maraş bize mezarolmadan düşmana gülzar olamaz” diyerek topyekûn verdiği varoluş mücadelesindetarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. İşgale karşı bağımsızlıkmücadelemizin ilk zaferini kazanan Kahramanmaraşlı hemşerilerim bununla nekadar gurur duysalar azdır. Bu vesileyle Bozkurtça bir direniş ile adını Türktarihine altın harflerle yazdıran; Sütçü İmam’ı, Abdal Halil Ağa’yı, RıdvanHoca’yı, Ali Sezai Efendi’yi, Arslan Bey’i, Avukat Mehmet Ali Kısakürek’i,Şehit Evliya’yı, Mıllış Nuri’yi, Yörük Selim’i, Senem Ayşe’yi, MuallimHayrullah’ı, Doktor Mustafa’yı, Çakmakçı Sait’i, Çuhadar Ali’yi ve adlarınısayamadığımız nice kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor,Kahraman ecdadımızı şükranla yad ediyorum. İçerdeki ve dışarıdakidüşmanlarımıza son sözümüzü tekrardan şan ve şerefle, ilk günkü gurur veihtişamla söylüyorum: Maraş Bize Mezar Olmadan, Düşmana Gülizar Olamaz! NeMutlu Türküm Diyene!”


 

 

Editör: Haber Merkezi