Merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu,  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesinin ardından, hafızlık eğitimlerinin yarım kalmaması için online derslere başladı.

Pandemi sürecinde devam eden online dersler ile birlikte, dönem başında hafızlık eğitimine başlayan 23 öğrenci, Kur-an'ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız oldu.

Online eğitim sürecini AA muhabirine anlatan Kur-an'ı Kerim eğitmeni Mustafa Özcan, ''Öğrencilerim ile bir gün öncesinden irtibata geçerek derslerini veriyorum. Nasıl çalışmaları gerektiğini ve bir sayfayı nasıl okumaları gerektiğini anlatıyorum. Ailelerimizde genel olarak Kur-an'ı Kerim biliyor. Dersleri tamamlayan öğrencilerim benimle iletişime geçiyor ve görüntülü olarak onları dinliyorum'' dedi. 

-''Pandemi sürecinde bir kaybımız olmadı''

Bu süreçte gördükleri en büyük faydanın, aileleri bu işin içerisine katmaları olduğunu söyleyen  Özcan, ''Öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlarken, aileleriyle birlikte çalıştı. Aileler de bu sürede, hafızlık nasıl bir süreç olduğunu gördü. Pandemi açısından, bizim bir kaybımız olmadığı gibi kazancımız oldu'' diye konuştu. 

Hafızlık eğitimini tamamlayan 12 yaşındaki 6.sınıf öğrencisi Hasan Koyuncu ise hafız olduğu için çok mutlu olduğunu ve ilerleyen süreçte hoca olmak istediğini söyledi.

Hamd olsun ki, bu süreci öğrencilerimizle uzakta olsak bile verimli şekilde değerlendirdik diyen  15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Memduh Kayıklı, ''Her ne kadar çocuklarımıza dokunamasak, uzaktan da olsa eğtimlerini aksatmadan sürdürüyoruz'' dedi.

 HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi