Türkoğlu ve Gölbaşı hattındaki fayla ilgili birçok uzman çıktığı televizyon kanallarında ve yaptıkları röportajlarda Kahramanmaraş’ın deprem riskini dile getiriyor.

‘’ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ’’

Doğal Afetlerin son dönemde kendini sıkça hissettirmesi sonrası uzmanların en sık uyardığı illerden birisi de Kahramanmaraş oldu. Ülke genelinde deprem riski olan iller konuşulurken Kahramanmaraş’ta beklenen depremde sıkça dile getiriliyor. Kandilli Rasathanesi depremin derinliğini 10.0 km olarak açıkladı. AFAD ise Malatya Pütürge'deki depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı. Deprem Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Elazığ ve Diyarbakır'da da hissedildi. Kent merkezinde bazı vatandaşlar dışarı çıktı.

‘’UZMANLARDAN DEFALARCA UYARI’’

6.8'lik Elazığ depremini 2 ay öncesinden bilen Prof. Dr. Feyzi Bingöl, "Kahramanmaraş'a doğru olan kısımlar yine depreme gebe. 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı her an var. 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı her an var yani her an deyince kısa sürede bugün yarın anlamında söylemiyorum. Ama orası depremin olabileceği yerlerden birisi. Ama 10 yıl sonra olur ama 15 yıl sonra olur onu bilemiyoruz, depremin zamanını hiçbir zaman bilemiyoruz. O bölge dikkat edilmesi gereken bölgelerden birisi" dedi.

Editör: Haber Merkezi