TBMM’de yoğun çalışmalarının ardından seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek Tarihi Kahramanmaraş Kalesinin açılışına katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kanal 46 mikrofonlarına kale, Pandemi süreci ve 3 milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
 

BURADA YANAN KURTULUŞ ATEŞİ ANADOLUYU SARDI
Tarihi Kahramanmaraş kalesinin Cuma günü açılmasının 101 yıl önce olduğu gibi büyük anlam taşıdığını dile getiren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal; “Kalemiz sadece Kahramanmaraş’ın tarihi için değil ülkemizin kurtuluş tarihinde de önemli bir yere sahiptir. Ulucami’mizde Rıdvan Hocanın hutbesiyle başlayan İstiklal yürüyüşümüzün Kale ile nihayetlenip buradaki ateşin Anadolu’ya yayılması açısından Kalemiz,  kurtuluş mücadelemizin bir simgesi niteliğindedir. Kalemizin tadilatların yapılarak restore edilip halkımızın hizmetine açılması gerekiyordu. Bu süreci hem başta Sayın Bakanımız Mahir Ünal olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz, Siyasilerimiz ve Sayın Valimizin katkılarıyla açarak halkımızın hizmetine sunduk. İnşallah dediğimiz gibi bizim Türk milleti olarak kırmızıçizgimiz var. Ezan ve Bayrak konusundaki bu çizgiyi en iyi temsil eden illerden birisi de Kahramanmaraş’tır. Kalemizi bugün halkımızla birlikte açıyoruz. Bunu elimizden geldiğince rutin hale dönüştürüyoruz. Birebir yüz yüze halkımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi dokunarak gönül köprümüzü sağlamlaştırarak buluşmalarımızı gerçekleştirdik.  Halkımızın talepleri isteklerini elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.” Dedi.

 

SAĞLIK CAMİAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Pandemi sürecinde başarılı bir sınav veren ve vermeye de devam eden Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz’ü de ziyaret ettiğini dile getiren Öçal; “Sağlık Müdürümüzden Pandemi sürecini, Kahramanmaraş’ın mevcut durumunu ve sürecin nasıl yönetildiğine dair bilgi aldım. Gerçekten Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ta Pandemi sürecini sağlık anlamında en iyi yürüten İl Sağlık Müdürlerinden bir tanesi de Ali Nuri beydir. Burada özellikle Tıp fakültemizde, devlet hastanemizde koordineli bir şekilde bu mücadeleyi yürütmesi ve bizim de Kahramanmaraş’ında covıd-19 ile mevcut durumumuzun mevcut Türkiye ortalamasının altında olmasında bu başarılı ekibin katkısı oldukça büyük. İl Sağlık Müdürümüz başta olmak üzere bütün doktorlarımız ve hemşirelerimize çok teşekkür ediyoruz, canı gönülden kutluyoruz. Kahramanmaraş bu süreci en iyi atlatan illerden biridir” diye konuştu

BİZ MECLİSTE ASLA NE FETÖ’YE NE DE PKK’YA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Anayasa Mahkemesi tarafından 3 milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili de konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, demokrasiyi sonuna kadar savunan bir medeniyetten bir siyasi hareketten geldiklerini söyledi. Türkiye’de siyasi hareketlerin sık sık demokrasi kayına uğradığını ve en fazla mağdurların da milli görüş hareketi olduğunu anımsatan Öçal konuşmasını şöyle sürdürdü; “
Biz hiçbir zaman siyasal çizgimizi devletimizin ve milletimizin dışına itmedik. Siyasal çizgimiz Milli bir çizgimiz halindeydi. Anayasa Mahkemesinin aldığı kararla 3 tane Milletvekilimizin vekilliği düşürüldü. Bir tanesi CHP Milletvekili Enis Berberoğlu bu Milletvekili MİT tırları ile ilgili devlet sırlarını ifşa etmek, paylaşmak gibi en ağır devlet suçunu yapmış bir milletvekili idi, diğer Diyarbakır ve Hakkâri Milletvekilleri ise teröre destek vermek suçlarından dolayı Milletvekillikleri düşürüldü. Biz siyası tarih açısından her zaman demokratik bir tavır izlemeye özellikle önem veriyoruz. Bu şu demek değildir; Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman terörizme izin vermeyecek terörle mücadeleye devam edecek. Bu Milletvekili de olsa kim olursa olsun teröre destek veren her kim varsa bu hukuki meşru zeminler dahilinde gerekli cevabı alacak, dün de cevap verildi. HDP ve CHP başta olmak üzere gösterdikleri tepki Türkiye Siyası Tarihi açısından utanç verici bir tavır! Milletin idaresi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu şekildeki yapılan protesto asla hiçbir vatandaşımız tasvip etmeyeceği bir görüntüydü. Bunu apaçık şekilde gösterdi ki CHP ve HDP ortaklılığının yanında bir de küçük ortak sessiz kalarak bu ortaklığa hiç ses çıkarmadı. Bu protestoya en ufak bir tepkileri dahi olmadı. Bu ortaklığa devam etmekteler. Biz Mecliste asla ne Fetö’ye ne de PKK’ya asla müsaade etmeyeceğiz. Milletin idaresi olan kutsal çatı altında bu şekilde faaliyet gösteren Milletvekilleri her şeyden önce aziz milleti karşısında bulacaktır.”

Editör: Haber Merkezi