VATANDAŞ YATIRIM BEKLİYOR

“ELBİSTAN İL OLMALIDIR”

Elbistanlı iş insanı Ayşe Budak kuzey ilçesinin artık il olmaya yaklaştığını ifade ederek; “Kahramanmaraş  il merkezine uzaklığı dikkate alındığında, gerek  bulunduğu konum ve gelişmişlik ve sosyo ekonomik düzeyinde dikkate alındığında Elbistan il olmalıdır.” Dedi.

Elsamar Maden İnşaat Tic. ve San. Yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda siyaset bilimci Ayşe Budak Elbistan’ın il olması durumu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Kahramanmaraş  il merkezine uzaklığı dikkate alındığında, gerek  bulunduğu konum ve gelişmişlik ve sosyo ekonomik düzeyinde dikkate alındığında Elbistan il olmalıdır. Elbistan’ın il olması bölge ilçeler açısından da önemli kolaylıklar sağlayacaktır. Sosyo ekonomik açıdan bir olumlu gelişmeler kaydedecektir. İlk baslarda  Siyası ve bürokrasi ve  malı acıdan külfet getirse de, il konuma geldiğinde eğitim ,yeni enerji yatırımları ve   sanayi  acısında  bölgeye ülkeye ciddi ekonomik katkılar sağlayacaktır . İl olma sayesinde yapılacak yatırımlarla ve teşvikler istihdama  katkı sağlayıp  bölgede işsizliğinde azalmasını sağlayacaktır . Yakın ilçeler  bölgede bürokrasi işlemlerine kolaylıkla ulaşım imkanı sağlar.  İl olmanın bir çok kriterlerini  barındıran  Elbistan’ın il olması bölge ve  ülke acısında sosyo ekonomik önemli katkıları olacaktır. Kahramanmaraş’a gönül bağlılığımız devam edecektir.”

2018’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) ‘Atom Karınca’ lakaplı çalışkan ismi Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın en büyük ilçesi konumunda olan Elbistan’ın il statüsüne kavuşması için harekete geçmişti.  Ocak ayında ise o dönem Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı iken Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu konuyu gündeme bu yıl ilk kez o dönemde getirmiş, Elbistan’ın il yapılarak; Afşin, Ekinözü, Nurhak’la Malatya ve Sivas’ın Elbistan’a yakın olan ilçelerinin Elbistan’a bağlanması gerektiğini söylemişti.

“ELBİSTAN İL OLMALI”

Ocak ayında o dönem Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı iken Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu konuyu gündeme ilk kez o dönemde getirmiş, Elbistan’ın il yapılarak; Afşin, Ekinözü, Nurhak’la Malatya ve Sivas’ın Elbistan’a yakın olan ilçelerinin Elbistan’a bağlanması gerektiğini söylemişti.

Kahramanmaraş’ın, engebeli coğrafyası nedeniyle ilçeleriyle olan ulaşımında sıkıntılar yaşandığını belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu; Kahramanmaraş’ın sınırlarının yeniden çizilerek birçok sorunun çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.

Yardımcıoğlu; “Bir takım sosyal olaylar daha da azalacak; çünkü yeni istihdam kapıları açılacak. Kesinlikle Elbistan’ın kendi kendine yeten bir değer olması, Kahramanmaraş’ın da milli gelirden aldığı payı gerçek olarak görmesi ve teşviklerden daha iyi yararlanması için yolunun açılması gerektiğini de düşünüyorum. Kahramanmaraş ile ilgili Türkiye ile ilgili en büyük arzularımdan ve geliştirdiğim düşüncelerimden birisi bu” ifadelerini kullanmıştı.

“82. İL ELBİSTAN OLSUN”

2018’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) ‘Atom Karınca’ lakaplı çalışkan ismi Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın en büyük ilçesi konumunda olan Elbistan’ın il statüsüne kavuşması için harekete geçmişti.

‘82. il Elbistan olsun’ talebinde bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Osmanlı Devleti’ne son katılan beylik olan Dulkadiroğu Beyliği’ne başkentlik yapan Elbistan’ın il statüsüne kavuşması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na 2018’de kanun teklifi verdi.

Aynı zamanda TBMM’de İçişleri Komisyonu Üyesi olan Öztunç, sunduğu kanun teklifinde Kahramanmaraş il merkezine uzaklığı, nüfus ve sosyo-ekonomik gelişmişlik durumları dikkate alınarak Elbistan ilçesinin il yapılması, bununla beraber Afşin, Nurhak, Ekinözü ve Göksun ilçelerinin de Elbistan iline yapılacak referandum sonucuna göre bağlanmasının kamu hizmetlerinin yürütülmesini kolaylaştırması ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin arttırılmasına katkıda bulunacağının altını çizdi.

“Kahramanmaraş’a gönül bağlılığımız devam edecektir”

Elsamar Maden İnşaat Tic. ve San. Yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda siyaset bilimci Ayşe Budak Elbistan’ın il olması durumu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Elbistan bölgesi  ,jeolojik  ve yerleşim acısında önemli bir konumu bulunan Elbistan bir çok medeniyetin  barındığı  kültürel ve tarihi mirasi  önemli bölgelerdendir. Ülkemizin 5 büyük ovaları içerinde  bulunması ayrıca bir çok enerji  ve madenlere sahip olan  geniş bir havzaya sahiptir .   İç Anadolu ,doğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin  kesiştiği noktada  önemli merkezi konumdadır . Tarım, ticaret, diasporalardan gelen gelir ,sanayi, hayvancılık ve enerji sektörü bakımından son derece gelişmiş önemli bir ilçedir .Çevrede Afşin, Göksun, Nurhak,Ekinözü  ve Malatya  Akçadağ , Darende ve Sivas gürün bir çok ilce  merkezi olarak Elbistan’da ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Kahramanmaraş  il merkezine uzaklığı dikkate alındığında, gerek  bulunduğu konum ve gelişmişlik ve sosyo ekonomik düzeyinde dikkate alındığında Elbistan il olmalıdır. Elbistan’ın il olması bölge ilçeler açısından da önemli kolaylıklar sağlayacaktır. Sosyo ekonomik açıdan bir olumlu gelişmeler kaydedecektir. İlk baslarda  Siyası ve bürokrasi ve  malı acıdan külfet getirse de, il konuma geldiğinde eğitim ,yeni enerji yatırımları ve   sanayi  acısında  bölgeye ülkeye ciddi ekonomik katkılar sağlayacaktır . İl olma sayesinde yapılacak yatırımlarla ve teşvikler istihdama  katkı sağlayıp  bölgede işsizliğinde azalmasını sağlayacaktır . Yakın ilçeler  bölgede bürokrasi işlemlerine kolaylıkla ulaşım imkanı sağlar.  İl olmanın bir çok kriterlerini  barındıran  Elbistan’ın il olması bölge ve  ülke acısında sosyo ekonomik önemli katkıları olacaktır. Kahramanmaraş’a gönül bağlılığımız devam edecektir.”

HABER: GÖKHAN DÖKÜCÜ

Editör: Haber Merkezi