Programın açılış konuşmasını ev sahibi Final eğitim kurumları sahibi İbrahim Gülsu yaptı, “ böyle bir programı yapmayı önceden planlamış olmamıza rağmen pandemi nedeniyle bu güne kaldı, geçte olsa böyle seçkin, çok değerli abilerimizi, kardeşlerimizi buradan görmekten, ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek hoş geldiniz konuşmasını tamamladı ve sözü Moderatör Abdulhakim Eren’e bıraktı.

Abdulhakim Eren, programın oluşumu ile ilgili bilgi verdikten sonra, tek tek programa katılan konukları tanıttı ve İmadettin Sarı’dan kendi ağzından biyografisini anlatmasını istedi. Sarı doğumundan, bu güne kadar geçen hayat hikayesinin özetini anlamlı ve kalıcı, mesaj dolu anekdotlarla anlattı. Zaman zaman güldürdü, zaman zaman düşündürdü, zaman zaman hüzünlendirdi.

İmadettin Sarı ile arkadaş olan ve birlikte hatıraları bulunan konuklarda ortak anılarını dile getirdiler. Traktörün arka büyük tekerlerinin  , küçük kabak ön tekerinin peşinden gittiği anısında ki mesaj , Elbistan Mükrimin Halil Lisesinin dokuz ışıklı rozetinin hayata geçişi ve sonrasında yaşananlar, İngilizce sınav sonrası İmadettin Sarı’nın, İmadettin Yellov oluşu ve daha nice hatıralar akıcı doyumsuz bir şekilde anlatıldı.

Program sonunda konuklar programın güzelliğini, formatının çok iyi olduğunu ve kapsamının genişletilerek devamının olmasını dile getirdiler.

Programa İmadettin Sarı, Abdulhakim Eren, Mustafa Yılmaz, Elif Kaya, Yasin Mortaş, Tayyib Atmaca, Salman Kapanoğlu, Serdar Yakar, Cevdet Alperen, Fatih Erdoğan, Ali Avgın, Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Salim Kılıç, Mehmet Köşk, Dr.Oğuz Paköz, Abdulgaffar Polat, Celalettin Kurt, Oğuz Karakoç, Yaşar Şakalar, A. Naim Paksoy, Dr. Mustafa Kök, İbrahim Gülsu, Rüstem Karataş, İmadettin Sarı’nın kızı Aslıhan Mezdeği,  Gazeteci Mehmet Taş, Gazeteci Bekir Doğan,  Zekeriya Gül,  İmadettin Sarı’nın damadı Oğuzhan Mezdegi, Rüstem Karataş, Zekeriya Çaka, Mehmet Koç gibi değerli şahsiyetler katıldı. (HABER: YASEMİN YÜZBAŞIOĞLU)

Editör: Haber Merkezi