Ermenistan'ın geçen gün Azerbaycan'ın en büyük 2'nci kenti olan Gence'yi gece saatlerinde balistik füzeli saldırıyla vurmuştu. Sivillere yönelik yapılan saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken, Askerov ailesinden 5 kişinin cansız bedeni enkaz altından çıkartıldı.

"DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI İÇİN HAZIRLIK YAPMIŞTIK"

Aile üyeleri Azerbaycan bayrağına sarılı şekilde toprağa verdi. Mezarlıkta bulunan Askerov ailesinin yakınlarından Vugar Şerifov, bugün Nigar Askerova'nın doğum günü olduğunu söyledi. Doğum günü kutlaması için hazırlık yapıldığını belirten Şerifov, "Ancak bugün toprağa defnedildi" dedi.

YAŞASAYDI 15 YAŞINDA OLACAKTI

Ermenistan'ın attığı füzelerin hedefi olan Nigar, eğer yaşasaydı bugün Ermeni füzelerin gölgesinde doğum günü kutlayacaktı ve 15 yaşında olacaktı.

ERMENİSTAN, ATEŞKESİ İHLAL ETMEYE DEVAM EDİYOR

Ermenistan, Azerbaycan'a yönelik olarak saldırı başlatırken, Azerbaycan kendisini savunmaya geçti ve Ermenistan saldırılarını karşıladı. Ermenileri püskürten Azerbaycan birçok yerleşim alanını işgalden de kurtardı. Sahada aldığı ağır yenilgi sonrası ateşkes isteyen Ermenistan, ateşkesin ardından tekrar saldırıya geçti ve sivil halkı vurmaya devam etti.

Geçen gün Ermenistan Gence'ye bir saldırı daha düzenlerken 13 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırının ardından iki ülke arasında insani ateşkes ilan edildi. Ermenistan, bu ateşkesin üstünden daha saatler geçmeden tekrar saldırıya geçti ve kurtarılan köylere toplarla ateş açtı.

Dün, Ermenistan'ın saldırısında hayatını kaybeden Nigar, bugün doğum gününü kutlayacaktı
Editör: Haber Merkezi