Kahramanmaraş'ta çevreyi kirleten firmalara 5 milyon 289 bin lira ceza yazıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2019'da çevreyi kirletenlere uygulanan idari para cezalarının tutarı açıklandı. Bir yıl içerisinde 150 milyon lira çevre kanununa muhalefetten çevre kirliliği yapanlara ceza yazıldı.

''BAKANLIK DENETİMLERİ YAPIYOR''

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından paylaşılan bilgiye göre, ülke genelinde faaliyetlerin/tesislerin çevre mevzuatında belirtilen yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerini tespit etmek, mevzuata uygunluğunu sağlamak ve çevre üzerindeki etkilerini izlemek amacıyla Bakanlık tarafından denetimler yapılıyor. Denetimler sonunda Çevre Kanunu'na aykırı faaliyette bulunan tesislere idari para cezası ve faaliyet durdurma yaptırımları uygulanıyor.

''2020'DE CEZALAR ARTTI''

2020'de çevreyi kirletenlere uygulanacak idari para cezaları belirlendi. Konutlarda gürültü yapan, yere çöp atan, marketlerde poşetleri ücretsiz veren ve tehlikeli atık ithal edenlere yönelik cezalarda artış yapıldı. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ ile yeni yılda çevre cezaları yeniden düzenleniyor.

''5 MİLYON LİRA CEZA YAZILDI''

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 2019 yılında Kahramanmaraş'ta çevreyi kirleten 40 işletmeye toplam 5 milyon 289 bin lira ceza yazıldığı öğrenildi. Yazılan ceza tutarlarının bu kadar ağır olmasına rağmen firmaların çevre kirliliğine devam etmesi, Kahramanmaraş’ın çevresel anlamda en büyük sorunlarından biri haline gelen ve yıllardır bir türlü önlenemeyen Aksu Çayı'nın kirliliği de tepkilere neden oluyor.  

Editör: Haber Merkezi