Basketbolda 5 yılda önemli kademeler katledildi

Basketbolda her kesme kucak açıldı

Basketbol Altın Çağını yaşadı

Son 5 yıldır Kahramanmaraş basketbol il temsilciliği sürdüren Mustafa Dağlı’nın 2016 yılından beri çıkmış olduğu bu yolda göreve başladığı ilk günden beri birçok yerel ve ulusal turnuva yaptık okul ve kulüp müsabakaları ile Kahramanmaraş’ta çağ atlayan Basketbol’da heyecan okul sporları ile devam ediyor.

TAM BİR POJE UZMANI

Türk sporuna genç ve yeni bir nesil kazandırmak için Sporu alışkanlık haline getirmeye çalışan Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, yıllardan buyana yaptığı projelerle yeni nesilleri sporla tanıştırmaya, spora ve sporcuya destek çıkmaya çalışıyor. Şehrimizde bir koltukta birden fazla karpuzu taşıyan insan sayısı çok az. Allah bu insanlara özel yetenekler vermiştir. Üstelik de üstlendikleri ya da aldıkları görevlerin altından başarı ile kalkabilen nadir insanlar vardır. Bunlar siyasetçi olurlar, sivil toplum kuruluş önderleri olurlar, bürokrat olurlar, ya da spor adamı. İşte Mustafa Dağlı da bunlardan bir tanesi. Kendisi Proje uzmanı aynı zamanda Spor adamı. Kendini spora olduğu kadar eğitime, insan ilişkilerine adamış, odaklamış bir kardeşimiz. Kişiliği ile de her kesimde takdir toplayan Mustafa Dağlı, bu sebeplerden ötürü başarı hikâyesini yazanlar arasına girmeyi hak etmiştir.

HİÇ AYRIT ETMEDEN ÇALIŞTI

Kahramanmaraş Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, Yeni bir kadro ile lige başlayacaklarını ifade ederek bu sezon fark yaratacaklarını ifade ederek yola çıkmıştı. Bu doğrultuda Kahramanmaraş’ta son dönemlerde ilgi gören Basketbol da sıcak gelişmeler yaşanmaya başlanmıştı. İl Temsilciliğine Mustafa Dağlının getirildiği Basketbol ivme kazanmaya başladı. İlk olarak Hakem ve Hakem Adaylarını bilinçlendirmek adına yapılan toplantıda Basketbolun geleceği hakkında iyi bir ilerleme kayıt edildi. Basketbol il temsilcisi Mustafa Dağlı, basketbolu bir adım ileriye nasıl götürürüz düşüncesi ile yeni sezonda yola çıktı.

BİZ BİR AİLEYİZ DEDİ VE HERKESİ KUÇAKLADI

Şehrimizdeki basketbol adına eksikliğini gidermek için bu eğitimi veren İl Temsilciliği, Kulüpler, hakemler, sporcular olarak bir bütünüz ve iyi bir aileyiz sloğanı ile yoluna devam etti.

Basketbolun gelişimi için şehrimizde çok sayıda müsabakalar organize ederken tüm Basketbol sever sporcu, hakem ve masa görevlileri arkadaşları her zamankinden daha çok kenetlenmeye ve görevlerini aşkla yapmaları arzuladı. 300 yakın pırıl pırıl hakem basketbol hakem ve görevlisi dostu oldu. 2 ulusal C klasman Hakemi terfi ettirdi. (Ünal Özdemir, Mehmet Akçadağ)

Görev süreci boyunca hiçbir müsabakayı sağlıkçısı oynatmadı, federasyonun getirmiş olduğu antrenör kademe belgesi zorunluluğu maç sayımızda kendilerini zorlasa da çok etkileyemedi.

‘HAKEMSİZ BASKETBOLUN ANLAMI OLMAZ DEDİ’ HAKEMLERİ EZDİRMEDİ

Kahramanmaraş Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, Hakemlerin bu camiada farklı yeri olduğuna dikkat çekerek, “Müsabakalarda görev yapan Hakemlerimizi gösterdikleri başarıdan ve özveriden dolayı tebrik edip. Basketbol Hakemliğine attıkları bu adım hepimiz için gurur verici bir olay. Hakemlerimiz kendilerini geliştirerek üst klasmanlarda ve Uluslararası arenada Kahramanmaraş’ı başarıyla temsil edeceklerine inanıyorum. Yeni bir sezon başlamak üzere. Türk ve Kahramanmaraş basketbolunun gelişmesinde hakemlerimizin önemli rolü var. İlimiz ve Türk Basketboluna hakemlik boyutunda katkı sağlama gayreti içinde olmaktan sporun içinden gelen biri olarak mutluluk duyuyorum. İyi bir ekibiz; eğitimlerinizi, antrenmanlarınızı aksatmayın. İşinizi önemseyin ve idealist olun. Hedeflerinizi yüksek tutun. Kahramanmaraş Basketbol İl Temsilciliği olarak uzun ve yorucu maç temposuna giren hakemlerimizle böylesine güzel ve eğlenceli bir akşamda buluşmak birlik, beraberlik ve kaynaşmak adına çok önemli” diyerek hakemlere sahip çıktı. Ve her fırsatta kendilerine her konuda destek veren Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl müdürü Cemil Boz’a teşekkürü bir borç bildi.

BASKETOL İÇİN GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATTI

Türk sporuna genç ve yeni bir nesil kazandırmak için Sporu alışkanlık haline getirmeye çalışan Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı düzenlediği projeler yavaş yavaş hayat buldu. Örnek olarak Basketbol’da Türkiye yarı finalleri oldu. Önce birey sonra tabi ki sağlıklı sporcu yetiştirmemiz gerekir diyerek, Pandemi süreci ile birlikte Beyaz Sezon ilan edilen Basketbol’da yeni sezon öncesi neler yapılabilir her fırsatta dile getirdi. Şehirdeki Basketbol Antrenörlerinin katılım sağlaması ile şehirde Basketbol adına tüm kategorilerde katılım sağlanması ve Bölgesel Lig takımı kurulması konuşuldu. İlk olarak Basketbol gönül vermiş Antrenörleri Pandemi süreci ve yeni sezon öncesi bilinçlendirmek adına birçok kez toplantı yaptı.

KULÜPLERLE BİZ HER ZAMAN İTİŞARE İÇERİSİNDE OLDU

Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, Kahramanmaraş Basketbol İl Temsilciliği Mustafa Dağlı başkanlığında, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle liglerin tescil edilmesi sürecinde kulüpler, antrenörler ve oyuncularla sürekli istişare halinde oldu. Bu süreçte zorlu çalışma şartlarına rağmen sürekli değişen koşullara ayak uydurarak tüm senaryolara alternatifli şekilde hazırlandı. Sürecin başladığı ilk günden beri ilk önceliği tüm paydaşların sağlığını korumak, sonrasında da bu süreçten herkesin ekonomik ve yapısal olarak minimum zararla çıkmasını gözetmek oldu. Bu süreci yönetirken; kulüp yöneticileri, antrenörleri ve sporcuları başta olmak üzere tüm paydaşları ile ayrı ayrı detaylı istişare imkanı buldu. Tüm paydaşların çok büyük oranda benzer düşünceye sahip olmasına ve uzun vadeli bir bakış açısıyla basketbolun ileriye taşımak için fikir yürüttüğüne memnuniyetle şahit oldu.

BÖLGESEL LİG İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNULDU

2020-2021 sezonu ve daha önceki sezonlar olmak üzere planlama için yakın zamanda çalışmalara başlatarak Kahramanmaraş Basketbol İl Temsilciliği olarak Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’nın uygulaması başta olmak üzere, yapısal anlamda atılacak adımların hem Bölgesel Lig düşünce sürdürülebilirliği hem de Türk basketbolunun gelişmesi adına temel oluşturma adına birçok girişimlerde bulunuldu. Bu Noktada Kahramanmaraş Gençlik ve spor İl Müdürü Cemil Boz’un da büyük gayretleri oldu.  (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi