TBMM’de düzenlenen resmi törenin ardından hava yoluyla Kahramanmaraş’a getirilen AK Parti Milletvekili İmran Kılıç’ın Türk Bayrağına sarılı naaşı tören için Abdülhamit Camisi’ne getirildi.

Törene Kılıç'ın ailesi ile birlikte TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluş amirleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın cenazesi ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazıyla birlikte Onikişubat İlçesine bağlı Cüceli Mahallesinde ailesi ve sevenleri tarafından toprağa verildi.

VEKİLLİK YEMİNİ ETTİĞİ GÜN VEFAT ETTİ!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde vefat etti. Koronavirüs tedavisi gören vekilin Kılıç’ın vefatı Kahramanmaraş’ı yasa boğdu. Milletvekili Kılıç’ın tam 6 yıl önce yemin ederek milletvekilliğinin başladığı öğrenildi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç yaklaşık 15 gündür koronavirüs tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde akşam 20.45 sıralarında tüm çabalara rağmen kurtulamadı. Milletvekili Kılıç’ın vefatı tüm kenti yasa boğarken Kılıç’ın 18 Kasım 2021 tarihindeki vefatı tam 6 yıl öncesinde 18 Kasım 2015 günü ilk milletvekilliğine yemin ederek başladığını hatırlattı.

Kahramanmaraş’ta iki dönem milletvekilliği yapan Kılıç’ın vefatı siyasetle uğraşan isimlerin de ne kadar tehlikede olduğunu gösterdi. Yaklaşık 15 gündür Ankara şehir hastanesinde koronavirüs tedavisi görün Kılıç, yaşam destek ünitesine bağlanmıştı.

TBMM'DE TÖREN DÜZENLENDİ!

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 64 yaşında vefat eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tören düzenlendi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Kılıç’ın vefatı, siyaset dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, “26'ncı ve 27'nci Dönem Kahramanmaraş Milletvekilimiz, ömrünü ilme, irfana ve millete hizmete adamış yol arkadaşımız Sayın İmran Kılıç Beyefendi'nin vefatından derin üzüntü duydum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve Kahramanmaraşlı vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yayımladığı taziye mesajında, “Bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden çok değerli yol arkadaşımız, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı. Kılıç için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene, çok sayıda milletvekili katıldı. Kılıç’ın cenazesi, Kahramanmaraş’ta ikindi namazına müteakip defnedilecek.

İmran Kılıç kimdir?

İmran Kılıç, 1957 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini bitirdi ve yüksek lisans eğitimini aynı fakültede tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki il müftülüğü ve ilçelerde müftülük görevlerinde bulunan Kılıç, 26. ve 27. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. Kılıç; TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği yaptı. Kılıç, evli ve 3 çocuk babasıydı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi