Kahramanmaraş’ın köklü ailelerinden biri olan Bayrak’lar, sülale fertleri arasındaki diyalog ve dayanışmayı artırmak amacıyla dernek kurdu. Kahramanmaraş’ın köklü ailelerinden biri olan Bayraklar dernekleşti. Derneğin adı ise Kahramanmaraş Bayrak Ailesi Birlik ve Dayanışma Derneği oldu.  Derneğin İlk genel kurul toplantısı 27.08.2020 tarihinde yapılarak yönetim organları belirlendi. Yönetim kurulu başkanı ise Kahramanmaraş’ın bilinen matematik öğretmenlerinden biri olan Enver Bayrak oldu. Derneğin amacı su şekilde belirlendi; haneler arası birlik ve beraberliği sağlamak, aile ve öğrencilere maddi ve manevi destek vermek olarak amaçlandırıldı.

Dernek Başkanı Enver Bayrak, kurdukları dernek ile aile fertleri arasındaki dayanışmayı artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Dernek Başkanı Enver Bayrak, “Kurulan dernek, aile birliğinin korunması, örf ve adetlerin yeni nesillere aktarılması, aile birliğinde oluşabilecek problemlere çözümler üretilmesi, mutlu ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine öncülük edecektir. Ailelerin huzur ve mutluluğunun arttırılması, aile birliğinin sağlanması için toplumun bilgilendirilmesi ve bu konularda gerekli tüm çalışmaların yapılmasını amaçlıyoruz. İhtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunacağız. İnsan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesinin önlenmesi ile bölgedeki yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun çocukların ve gençlerin eğitim-öğrenimlerini sağlamaları için yardımcı olacağız. Onlara burs vererek, ülkemize ve bölgemize katkılar yapacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemeyi amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Başkan Bayrak, “Kültürel ve sosyal faaliyetleri desteklemek, sürdürmek, ibadethane ve dini ziyaret yerlerinin bakımı, yapımı, dini etkinliklerin organizasyonunu yapmak, yangın ve tabii afetlerde Kahramanmaraş ve çevre Mahallelerde her türlü yardımı yapmak, toplanan bağış ve yardımın derneğin amacına uygun olarak derneğin faaliyetleri doğrultusunda kullanılmasını amaçlıyoruz” dedi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi