KahramanmaraşAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Koruyucu Aile HizmetModelinde örnek il olması ve 0-6 yaş arası çocukların kurum bakımında olmayaniller arasında olmamız nedeniyle 0-6 yaş grubu çocuklar için ilimizdedüzenlenen toplantıya Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı İsmail HakkıBilgiç başkanlık yaptı.

Toplantıya AileYanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı ve Bakanlık personeli, Osmaniye,Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Kayseri, Malatya ve İstanbul ilinden ÇocukHizmetlerinden sorumlu İl Müdür Yardımcıları, Koruyucu Aile Birim Sorumlularıile 0-6 yaş grup sorumluları ve meslek elemanları olmak üzere toplantıya 50kişi katılım sağladı.

Toplantı sonrasıKahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet SERTPOLATyaptığı açıklamada;

“İlimizde bugünitibariyle 102 aile yanında 146 çocuğumuzun bakımı sürdürülmektedir. Ayrıca 74aile ise çocuk aile eşleştirmesi için sırada beklemektedir. Bu toplantısonrasında Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Kayseri, Malatya ve İstanbul ilindenve diğer illerimizden koruyucu aile hizmet modeline uygun 0-6 yaş çocuğa,ilimizdeki sırada bekleyen 74 aile yanına eşleştirmeler yapılacaktır.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi