Ordu’nun Fatsa ilçesinde meydana gelen göçük faciasında toprak altında kalan 75 yaşındaki kamyon şoförü Ahmet Şahin’i arama çalışmaları, akşam saatlerinde durduruldu. Göçüğün meydana geldiği taş ocağında, hava kararması ve artan risk faktörleri nedeniyle Ordu Valisi Muammer Erol’un talimatıyla çalışmalara ara verildiği bildirildi.

Yetkililer, arama kurtarma faaliyetlerinin güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi adına çalışmalara yarın sabah yeniden başlanacağını açıkladı.

Canına kıyan polis memuru Emrah Erduran kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Canına kıyan polis memuru Emrah Erduran kimdir, kaç yaşında ve nereli?
İçeriği Görüntüle

Valilikten yapılan açıklamada, “Ekiplerin ve kurtarılmayı bekleyen vatandaşımızın can güvenliği önceliğimizdir” denilerek, arama kurtarma faaliyetlerinin daha güvenli koşullarda sabah saatlerinde yeniden başlatılacağı belirtildi.

Olayda hayatını kaybeden iş makinesi operatörü Burak Kilci'nin (24) cansız bedenine ulaşılmıştı. Diğer kayıp kişi olan Ahmet Şahin’e ulaşmak için sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamamış, akşam saatlerinde ara verilmişti.

Bölge halkı, yakınları ve mesai arkadaşları, taş ocağında umutlu bir bekleyiş içinde. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ekiplerin yeniden çalışma alanına girmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA