Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasında, ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler, okul heyecanı yaşadı.

Kahramanmaraş'ta yeni eğitim öğretim yılı sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesinde başladı. Aileleriyle okula gelen öğrencileri, öğretmenleri bahçe kapısında karşıladı. Okul bahçesinde ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılan öğrenciler, uzun bir aranın ardından okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.  Arkadaşlarıyla uzun dönem sonra hasret giderenlerin sevinci yüzlerine yansıdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Gazi İlkokuluna giderek öğrencileri ziyaret etti. Sınıfları tek tek dolaşan Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yapılan dersleri yerinde gördü. Milli Eğitim Müdürü Ziya Selçuk'un çağrısıyla birlikte okul bahçelerine fidin dikimleri gerçekleştirildi. Yılmaz, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte ziyaret ettiği bir okulun bahçesine kendi fidanını dikti.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi