Kahramanmaraş’ta turizmin gelişmesi için önemli çabalar sarf eden, uluslararası değerlendirme portallarında ve rezervasyon sitelerinde başarılarının üzerine başarı ekleyen Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Genel Başkanı, Otel Germanicia Yönetimi Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli, Kahramanmaraş adına Turist çekmekte zorlanıldığını ve Pandemi ile birlikte Otellerde doluluk oranlarının %25 ‘lerde olduğunun altını çizdi.

“BİZİM İŞİMİZ TURİZM’E BAĞLI”

2021 yılı maliyet artışlarının çok yüksek olduğu, belirsizlikle ve kararsızlıkla birlikte Pandemininde büyük etkileri olduğunun vurgulayan Büyükdereli, “Pandemiden etkilen sektörlerin başında turizm ve otelcilik geliyor. Kahramanmaraş’ta bundan nasibini aldı. Sadece Turizm niteliği dışındaki alanımız olduğu için Kahramanmaraş’ın tekstili ve çelik tencere az da olsa belli çapta otelcilik hizmeti verebildik. Fakat Kahramanmaraş’ta yıllardır savunduğumuz bir şey var. Turist noktasında çok büyük bir eksikliğimiz var. Kahramanmaraş’ta haftanın 3 günü iş anlamında doluluk yaşanıyor. Hafta sonları yaklaşık 15 günlük bir boşluğumuz var. Buda turizm olmamasından kaynaklanıyor” dedi.

“APARTLAR İLLEGAL İŞ YAPANLARIN MESKEN YERİ”

Kahramanmaraş’ta turizm ve gastronomi konusunda Kahramanmaraş’ta farkındalık oluşturmak için birçok davetlerde bulunduk diyen Büyükdereli, Ne zaman şehir büyür yoğunluk artar turistler çok fazla gelmeye başlar. O zaman bizlerin gerçek reel fiyatımıza ulaşmamız gerçekleşir. Şu an Kahramanmaraş’ın ortalaması 150 TL ye denk geliyor. Asgari ücretle ortalama bizim ortalamamız 300 tl olmamız gerekiyor.  Lakin Şehrimizde Apartlar git gide çoğalıyor. Kahramanmaraş’ta da şuan da baktığımızda da otel fiyatları bazında da çok düşük. Otellerde güvenlik kamerası çalışmak zorunda, yangın söndürme sistemleri var çocuk Dostu eğitim belgeleri  güvenli sertifika ,denetlemeler vs Apartlar illegal iş yapanların mesken yeri birçok yere başvuru yaptık ama sonuç alamadık” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi