Fidanlar toprakla buluştu

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz hafta olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen orman haftası etkinliği Dulkadiroğlu ilçesi Çınarlı Mahallesinde bulunan Çınarlı hatıra ormanında gerçekleştirildi.

"ORTALAMANIN ÜZERİNDEYİZ"

Protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş'ın orman yüz ölçümü bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve seviyenin yüzde 36'larda olduğunu belirterek, son 17 yılda 150 milyondan fazla fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.

"ÇEVRE KİRLİLİĞİ RİSKİ VAR"

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'da, "Dünya şu anda Çevre Kirliliğinden dolayı önemli bir risk altında. Küresel ısınma, hem bitki örtüsünü hem de yağışları değiştiriyor. Ağaçlandırma faaliyetleri hem şehrimizde hem de tüm ülkemizde artarak devam ediyor bu da çok önemli. Elbette burada çaba gösterirken, diğer taraftan ormanı korumada da aynı duyarlılığı göstermeliyiz" dedi.

"56 YILDAN FAZLA FİDAN DİKİLDİ"

Mustafa Koç ise orman varlığının her sene düzenli olarak arttırıldığını belirterek, "1999 yılında 20.8 milyon hektar alan orman varlığımız günümüzde 22.9 milyon hektara ulaşmıştır. Ülkemizin yüz ölçümünde ise yüzde 29.4'üne ulaştı. 1946-2002 yılları arasındaki 56 yıllık sürede 4 milyon fidan toprakla buluşturulurken, 2002'den itibaren 18 yıllık sürede 5.1 milyon fidan toprakla buluşturuldu." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi