Partisinin İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yardımcıoğlu,  Büyük Birlik Partisi olarak bir takım önerileri olduğunu, kredi uygulaması yerine, üniversiteyi kazanan öğrenciye babasının ekonomik geliri ne olursa olsun, kazanmış olmasının gereği olarak asgari ücretin belirli oranında burs verilmesi, bunun da derslerine az çalışanla çok çalışan arasındaki fark gözetilerek verilmesinin gerektiğini vurguladı.

Yardımcıoğlu, "Biz, bir bankaya gitsek ve kredi istesek, bize kredibilitemizin olup olmadığını sorarlar. Bizim findeks notuna bakmak isterler. Kredi notumuza bakmak isterler. Peki, öğrenciye kredi vermek nasıl bir düşüncedir? Öğrenciyi borçlandırmak nasıl izah edilir? Gençlik ve Spor Bakanlığımız vasıtasıyla önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine 550 TL burs ve kredi veriyorsunuz. Yüksek lisansta bu rakam 1100 liraydı. Doktorada bu rakam bin 650 liraydı. 550 lira ile ne yapılabilir ki? Ankara, İstanbul’da yaşayanların dolmuş parası bile değil bu. Öğrencilerin burs ve kredilerine zam yapıldı. Peki, ne kadar yapıldı? Lisans ve önlisans burs ve kredileri 550 liradan 600 liraya çıktı. Bin 100 lira olan yüksek lisans bursu bin 300 liraya çıktı. Bin 600 lira olan doktora bursu da bin 650 liraya çıktı. Bu neyin kredisi böyle? Öğrenciye niye kredi veriyorsunuz? Bir öğrencinin okulu bitirdikten sonra yaşadığı en büyük dert: askerlik, iş bulma, öğrenim kredisi borcu kaygısı." dedi.

Önerilerinin uygulamaya geçilmesi durumunda yapılacak en büyük sosyal yardım olacağını belirten Yardımcıoğlu, şunları kaydetti:

 "Bu ülkede üniversiteye giden öğrencilerin babaları da fakir fukara insanlar. Sofralarında peynir türünün bir tanesinin eksik olması karşılığında, tereyağı ve bal olmamasının karşılığında, kalitesiz bir takım gıdaların daha yüksek kaliteli gıdaların yerine ikame edilmesi karşılığında bu çocukları üniversite eğitimine yolluyorlar. Dolayısıyla bu insanlara kredi vererek ve okul biter bitmez de, Bu kredini öde bakalım demek çok yanlış bir davranış. Biz, Cumhur İttifakı’nın bir parçasıyız ve içerisinde yetiştiğimiz aziz Türk milletinin bütün dertlerini biliyoruz."

Yardımcıoğlu, kendisinin de akademisyen olarak üniversitede yer aldığını hatırlatarak, 650 liralık bursun yetersiz olduğunu, öğrencilere asgari ücretin yüzde 40'lık oranıyla başlayarak, dersteki başarı oranına göre yüzde 75'e kadar burs verilmesi gerektiğini söyledi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi