Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Vakkas Kuzu, katıldığı bir televizyon programında;  başkanı olduğu birliğe istinaden, Veterinerleri, Teknikerleri, Teknisyenleri başımıza bela etmesinler, orası ne zooteknistin nede veterinerin yeri değildir bunu bilsinler, cümleleri ile mesleğimizi itibarsızlaştırmak için mesnetsizce açıklamalarda bulunmuştur.

Biz yıllardır sahada, her işletmede aralıksız olarak faaliyet gösteren, yetiştiricinin her gün sofrasına konuk olan ve dertleri ile hemhal olan bir mesleği onurla ifa eden Veteriner Hekimleriz. Evlerine konuk olduğumuz insanların oyları ile temsil ettiğiniz makamda bizlerin yeri olmaması akıla ve mantığa aykırıdır.

Şöyle ki; Temsil ettiğiniz makamın var olma sebebi hayvanlar ve sahibi olan yetiştiricilerdir. Hayvan sahiplerinin binbir sıkıntı ile yetiştirdikleri hayvanların sağlığı ve hayvancılığın devamının garantisi olan bizler var olduğumuz sürece kıymetli yetiştiricilerimiz ve hayvancılık devam edecektir. Aksi taktirde sizin temsil edeceğiniz bir makamın olması söz konusu bile değildir.

Ülkemizde gerek kamu, gerekse özel sektör ve birçok sivil toplum örgütün de faaliyet gösteren ve yöneticilik yapan binlerce Veteriner Hekim vardır. Yani bizler her makamı, her faaliyeti başarı ile devam ettiren ve temsil ettiğiniz makamın gerçek sahipleri olan yetiştiricilerimize 1800’lü yıllardan beri hizmet veren bir mesleğin neferleriyiz.

Başınızın belası olarak gördüğünüz Veteriner Hekimleri, hayvanınız hasta olduğunda şifa bulması amacı ile çağırdığınız zaman umarız söylediğiniz cümleler aklınıza gelir ve pişmanlık duyarsınız.

Şiddetle kınadığımız bu açıklamalara son olarak eklemek istediğimiz; Biz Veteriner Hekimler yüz yıl önce var olduğumuz gibi hep var olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi