Ulusal basında sıkça yer alan haber sosyal medyada ise yoğun ilgi gördü. Gazetemize açıklamalarda bulunan işletme yetkilisi Cafer Nalçaçı; “Kahramanmaraş olarak Türkiye’nin en iyi tatlılarını yapıyoruz. Şehrimiz de bir kuyumcu kenti. Bunu belirterek iki değerimizi ön plana çıkarmayı amaçladık. İnşallah daha iyi yerlere gelmeyi umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Kuyumculuk sektörünün Türkiye'de İstanbul’dan sonra en büyük aktörü olan Kahramanmaraş'taki bir kuyum atölyesinde biri yaklaşık 3 kg, diğeri ise 600 gram ağırlığında iki 22 ayar altından tepsi yapıldı. Hazırlanan tepsiler Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesi'nde faaliyet gösteren Çay Börek adlı işletmeye getirilerek tatlı yapıldı. Ustaların maharetli ellerinde hazırlanan bülbülyuvası ve baklava, pişirildikten sonra satışa sunuldu.

TÜRKİYE’NİN EN PAHALI TATLISI

Gazetemiz Kahramanmaraş’ta Bugün’e açıklamalarda bulunan işletme yetkilisi Cafer Nalçacı; “Biz kaliteli börekler ve tatlılar yapıyoruz. Her gün sınırlı sayıda tatlı yaparız biter ve ertesi gün yenilerini yaparız. Sarraf Metin Kütükçü tarafından  Kuyumcukent’te üretilen, altın tepside baklava ve bülbülyuvası tatlımız var. Bülbülyuvası tatlımız darası ile beraber 500 bin lira civarında. Toplamda 600 gram altın var.

Normal tepside ise baklavamız var ve bunun fiyatı da 2 milyon 500 bin lira civarında. Kahramanmaraş bir kuyumcu şehri ve altın işlenen ve üreten bir kent. Bu tepsiler Kuyumcukent’te yapıldı. Biz hem kuyumculuğu hem de komşu illerimiz kadar tatlıcılığı göstermek istedik. İyi tatlı, çok şerbetli olacak diye bir şey yok.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi