Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Yeni Sanayi Sitesinde, pandemi süreci sonrasında hareketlilik başladı. Sanayi ustaları ise havaların ısınmasıyla birlikte otomobillere yazlık bakım uyarısı yaptı.

Kahramanmaraş Yeni Sanayi Sitesi Teknik Makina Sanatkarları Oda Başkanvekili Mustafa Genç, ''Klima bakımları, elektrik donanımları, motor yağı ve suyu, balata gibi rutin bakımlar yapılmalıdır. Eğer bunları düzenli olarak yaptırmazsak, çeşitli sorunlarla karşılaşabiliriz'' dedi.

Oto elektrikçi esnaflarından Fehmi Bekereci ise pandemi süreci sonrası yazlık bakımlarında gelmesiyle işlerin hareketlendiğini söyledi.

Rutin kontroller ve yağ değişimleriyle ilgili hareketliliğin başlaığını belirten oto tamiricisi Doğan Şeker, ''Virüs süreci sonrası ufak ufak başladık. Bu süre içerisinde genel olarak kışlık lastiklerin yerine mevsimlik yada yazlık lastikler takılmalı. Fren balataları yine kontrol edilmelidir. Antifiriz ve yağ bakımları çok önemli. Hava, polen filtreleri de dikkat edilmelidir'' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi