AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisince hazırlanan "Sosyal Medya Etik Kuralları"nıMayıs ayında açıkladı. Ünal, kurallara partisinin mensuplarının uyacağını bildirerek, diğer siyasi partilerden de aynı hassasiyeti göstermelerini istemişti. Ünal, söz konusu 12 etik kuralı Twitter'dan bir açıklamayla paylaştı.

Ancak aradan henüz 2 aylık bir süre geçmişken, Sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ile ailesini hedef alan hakaret içerikli paylaşımlar yapıldı. Sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yeni doğum yapan eşi Esra Albayrak'ı hedef alan hakaret içerikli paylaşımlar nedeniyle tespit edilen 19 hesap yöneticisinden 12'si gözaltına alındı. Söz konusu şahıslar hakkında adli tahkikatın devam ettiği belirtildi.

AK Parti tarafından hazırlanan 12 maddelik Sosyal Medya Etik Kurallarına uyulmamasının ardından sosyal medya için yasal düzenleme yapılması kararı alındı. Şu anda meclise sevk edilecek teklif beklenirken, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesaplarını kapattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bir açıklama yaparak, ‘’Unutulmamalıdır ki bizim ailemizin başına gelenleri ülkemizin tüm bireyleri yaşayabilir. Hiç kimsenin izzetinefsini koruma hakkı elinden alınamaz. Bir kişinin yüzüne karşı ifa edildiğinde suç olan her şey, medya ve sosyal medya mecralarında yapıldığında da aynı sonuçla karşılaşmalıdır’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi