AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir özel bir TV kanalında, ülke gündemi ve ekonomik paketleri değerlendirdi. Programda 17 günlük kapanmaya değinen vekil Özdemir, ‘bu süreçte esnaflara desteğe devam edeceğiz’ dedi.

“ESANFIMIZIN YANINDAYIZ”

Hükümetin salgın döneminde esnafa sağladığı gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destekleri, gibi destek paketleri olduğunu vurgulayan Milletvekili Özdemir, “Bu ‘tam kapanma’ döneminde de sürecek. Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde üretim ve tedarik zincirleri olumsuz etkilendi. Hükümetimiz tarafından hayata geçirilen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Tedbirleri" çerçevesinde yapılan muhtelif düzenlemeler ve sağlanan desteklerle ticaret erbabının mali açıdan korunması için Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlık ve kurum tarafından kapsamlı adımlar atıldı” dedi. Konuşmasının devamında Özdemir, Türkiye’nin G20 ülkeleri içerisinde vatandaşa pandemide en çok destek verenler arasında 1. sırada olduğunu belirtti.

“PANDEMİYE RAĞMEN İTHALAT VE İHRAÇATTA ARTIŞTAYIZ”

Milli iradeyi hedef alan her türlü vesayete ve darbeye karşı, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin ferasetiyle dimdik durduk. Bundan sonrada hiçbir anti demokratik eyleme geçit vermeyiz diyen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Nisan ayı ihracat rakamlarımız geçen yıla göre %109,2 oranında arttı. Dış ticaret hacmimiz 40 milyar 653 milyon dolara ulaştı. Nisan ayı itibariyle enerji sektörü hariç, ihracatın ithalatı karşılama oranı %97,7 sevilerine yükseldi” dedi.

Editör: Haber Merkezi