Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte artan orman yangını riskine dikkat çekti. Ülkemizde meydana gelen orman yangınlarının çıkış nedeninin %92’si ne yazık ki insan kaynaklı diyen Koç; “Son 10 yılda çıkan yangınların sebepleri analiz edildiğinde; ihmal ve dikkatsizlik %58, sebebi bilinmeyen %21, kasıt %13, yıldırım %8 oranında orman yangınlarına sebep oluyor. Ormanlarımıza karşı işlenen suçlar, aslında hepimize karşı işlenmektedir. İzin verilen alanların dışında mangal ateşi yakarken bile ceza alabilir, orman vatandır. Vatanı koruyacağız, dikkat edelim, 11 ilde 14 yangın hepimiz için çok ciddi bir Uyarıdır” dedi. 

“DİKKATLİ OLALIM CANIMIZ YANMASIN!”
Kahramanmaraş’ta Temmuz ve Ağustos ayında her gün bir yangın ihbarı olduğunu ifade eden Koç, “Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde Temmuz ve Ağustos 2020 de orman yangınlarını gösterir çizelge maalesef üzücü. Vatanımızın 200 yerinde orman yangınları oldu. Lütfen sigara izmaritlerini rastgele atmayın. Piknik ateşinizin söndürülmüş olduğundan emin olun. Cam parçalarını kuru ot olan yerlere ve ormanlık alanlara atmayın. Canımız yanmasın” dedi.

“YAPILAN YANLIŞ BİR HAREKET BİNLERCE HEKTAR ORMANI YOK EDİYOR”
Son günlerde Orman yangınlarında belirgin bir artış görülüyor diyen Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, “Orman yangınlarının büyük bir bölümünün piknik ateşi yakılması, sigara izmariti atılması gibi ihmal ve kusurlardan kaynaklı. Yangınların yalnızca ağaçlara değil ormanda yaşayan tüm canlılara zarar veriyor. Her geçen yıl iklim değişikliğinin etkisiyle yangın riski daha da artıyor. Ormanlık alanlarda çok dikkatli davranmamız gerekiyor. Yapılan yanlış bir hareket binlerce hektar orman alanının ve canlının hayatını kaybetmesine neden olabilir, bu nedenle çok dikkatli olmak gerekiyor” dedi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi