Germanicia’da Yeni Kazı Başladı

Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliğiyle oluşturulan yeni kazı alanı ve turistik bölge projesine ilişkin protokolde imzalar atıldı.

Programa Ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Şahin Balcıoğlu, Germenicia Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması ve Kahramanmaraş Turizmine kazandırılması için Ticaret ve Sanayi Odamız olarak destek vermeye devam ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise, “Germenicia Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkartılarak turizme kazandırılması, bölgenin hem ticari hem de ekonomik canlanmasını sağlayacaktır. Bu amaç doğrultusunda paydaşlarımızla ortak hareket ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ömer Faruk Coşkun ise konuşmasında; “Kahramanmaraş, geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete yerleşim sahası olmuştur. Bu önemli sahalarından biri de Germanicia Antik Kenti’dir. 2021 yılı itibariyle de inşallah, 6 parselden oluşan daha önce kazısı yapılmayan 4 adet parselin kazısını yaparak ziyarete açılması için gayret sarf edeceğiz.

Şimdiye kadar, Germanicia Antik Kenti’nin kazı ve ziyarete açılması çalışmalarında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından imzalanacak olan protokolünde hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 *************************

GERMANİCİA’DA YENİ KAZI BAŞLADI

ilk olarak 2011 yılında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kamulaştırılan ve turizme kazandırılan “Maraş Güzeli” (Germenicia)  bölgesine yeniden kazma vuruldu.

Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliğiyle oluşturulan yeni kazı alanı ve turistik bölge projesine ilişkin protokolde imzalar atıldı.

Programa Ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Şahin Balcıoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“TARİHİ MİRASIMIZ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

“Kahramanmaraş’a gelen turistlerimizin ve ziyaretçilerimizin seyahatlerinde belli bir beklentisi vardı. Buradaki paha biçilemez tarihi mirası doğru bir programlamayla, iyi bir vitrinde sergilemek turizmimize katkı sağlayacak. Ayrıca bu kadim tarihi mirasımızın da korunması ve kaydedilmesini temin edebilecek. Buradaki çalışmaların hızlanması noktasında ve güzel alanlar kazandırılması hususunda hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör hem de Valimiz Ömer Faruk Coşkun desteklerini esirgemediler. Şimdi yaklaşık kamulaştırılan bu alanda çalışmalar büyük bir hızla başlayacak. İnşallah şehrimizde önemli bir kültür alanı bu çalışmalar neticesinde oluşmuş olacak” diye konuştu.

“TARİHİ BİR ÇALIŞMA”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir yaptığı açıklamada, “Kıymetli programda bir aradayız. Çünkü Kahramanmaraş'ın tarihini derinlikli olarak yüzüne çıkaracak, daha kıymetli hale getirecek bir çalışma gerçekleştirilecek. Ayrıca bu bölgede oturan vatandaşlarımızın 904 hektarlık bu alanda bir gelişme beklentisi var. Buradaki yeni tarihi, turistik ve ticari alanlar bölgeyi kalkındıracak. Büyükşehir Belediyemiz alanda ön hazırlıkları gerçekleştirdi. Şimdi Kahramanmaraş'ın siyaseti ve sivil toplumu birlikte hareket ederek çalışmaları hızlandırdı. Bu noktada tüm paydaşlara ve büyük gayretlerinden dolayı bilhassa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun da yeni yapılacak projeye dair; “Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından sağlanacak işçi ve ekipman desteğiyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda arkeolojik kazı çalışmaları bölgede başlayacak. Arkeolojik kazıların tamamlanmasına müteakip rrestorasyon ve ziyaretçi seyir platformu gibi gerekli tüm çalışmalar da Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın onayları doğrultusunda düzenlenen protokol kapsamında çalışmalarımız inşallah tüm hızıyla tamamlanacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından imzalanacak olan protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla işbirliği imza töreni ve sembolik yıkım gerçekleştirildi.

“BİRAN ÖNCE AÇILMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Buradaki çalışmalar ve şehrimizin diğer noktalarında yaptığımız çalışmalar ile turizm canlandırılması için paydaşlarımızla ortak bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Burada Germenicia şehrini oluşturarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine biran önce açılması için gayret gösteriyoruz” dedi. (HABER: YAVUZ NALBANTBAŞI)

Editör: Haber Merkezi