Koronavirüs nedeniyle yaşanan korku ve kaygıyla başa çıkmanın yollarını anlatan Silahlı şunları söyledi: “Tüm dünya ve ülkemizde görülen koronavirüs kaygısının korkuya dönüşmemesi adına kriz yönetme becerimizi aktif etmemiz çok önemlidir. Burada en büyük görev tabi siz ebeveynlere düşüyor. Anne ve babanın kendi kaygısını kontrol altına alması çocukların daha az kaygılı ve endişeli bir tutum içerisinde olmalarına yardımcı olacaktır. Özellikle okul öncesi çocuklar buna benzer durumları anlamlandıramadıkları için sizlerin davranışlarına bakarak yorumlama yapacaklardır.”

Özellikle küçük yaştaki çocukların bundan daha fazla etkilendiğini dile getiren Silahlı şu uyarılarda bulundu: “Küçük yasta ki çocuklarımıza bu hastalığıoyunlaştırarak, oyuncaklar üzerinden resimli anlatımlarla sizlerin rehberliklerinde sade ve basitleştirilmiş bir dille ne yapılması , neydenkorunduğumuz ve nasıl önlemler alınması gerektiğini anlatabiliriz. Bunu yaparken dikkat edilmesi gereken somut bilgiler yerine basit bir dille kısa ve net ifadeler kullanmak, çocuklar tarafından bilinmesi gerekmeyen haberleri onların yanında izlememek ve konuşmamak en doğrusu olacaktır. Bu dönemde çocuklarlaher zamankinden daha çok evde zaman geçireceğimizden size iyi gelecek şeylere odaklanmak, keyif verici programlar izlemek, dinlemek ve okumak bunları planlayarak yapmak bizlere yardımcı olacaktır. Çocuklarla duygusal temasa geçmek, oyunlar oynamak ve eskisinden çok sohbet etmek hem şuan ki kaygılarını fark etmemize, daha güvenli hissetmelerine ve duygularını stabil tutabilmelerine en büyük destek olacaktır. Her zamanolduğu gibi çocuklarımıza değerli olduklarını hissettirerek daha bir iletişimde bulunmak oldukça önemlidir.

Davranışları günlük hayatlarını olumsuz etkileyecek kadar değişmeye başlayan ve giderek artan durumlarda mutlaka bir uzman desteği almanız gerekmektedir. Evdekalın Sağlıkla Kalın…”

Haber: Gökhan Dökücü

Editör: Haber Merkezi