Harita'daki 2 aylık değişim

Virüs dağılımı azaldı

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının yaptığı çalışmalar, Bilim Kurulu'nun da tavsiyleri doğrultusunda getirilen sınırlandırma ve kısıtlamalar en çok Kahramanmaraş'ta etkisini gösterdi. Kasım ayında Türkiye'de en çok vakanın olduğu illerin başında gelen ve alarm veren şehir iken, şu anda vakalar seyrek görülüyor.

"2 kişiden birisi geçirdi"

Öte yandan alınan önlemler ve kısıtlamalar kapsamında 1 Ocak 2021 itibariyle HES haritasının kırmızıdan normale dönmeye başlarken, Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli “Özellikle ekim ve kasım aylarında PCR pozitif vaka sayıları pik yaptı, 4 haneli sayılara çıktı. Biz, şu anda bu rakamın yüzde 50'ye ulaştığına inanıyoruz. Yani Kahramanmaraş'ta her 2 kişiden 1'inin bu hastalığı geçirdiğini düşünüyoruz. Bu, yüksek bir oran” dedi.

"kısıtlamalar fayda gösterdi"

Mevcut durumda ise kafe ve restoranlarda masa hizmetinin yasaklanması, sokağa çıkma kısıtlamaları, misafirlik ve toplu organizasyonların yasaklanması veya sınırlandırılması gibi önlemlerin faydaları Kahramanmaraş'ta görüldü. Yetkililer maske, mesafe ve hijyen kurallarının yanı sıra alınan ek tedbirlere uyulması durumunda salgın hastalıktan herkesin korunabileceğini belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi