Vatandaşlardan dinledik!

Eksikleri saydılar, taleplerini söylediler

Kahramanmaraşlı vatandaşların bulunduğu platform üzerinden açılan tartışmada, onlarca kişi yorumlarını yazdı. Kültürel, Sosyal, Trafik, Alt yapı, ulaşım gibi konular başta olmak bir çok konuda değerlendirmeler yapıldı.

"GERMENİCA NE OLDU"

Cengiz Aydoğan, belediye personellerinin gözden geçirilerek iş bilmeyenlerle ilgili düzenleme yapılması, kaldırımı gereğinden fazla işgal eden esnaflarla ilgili çalışma yapılması ve akıllı kavşaklara düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi. Akif Kaya'da Germenica antik kentinin gün yüzüne çıkarılmasının turizm açısından tek kurtuluş olduğunu belirtti. Gaziantep örneği veren Kaya, "Hatay, Urfa, Antep gibi şehirlerin antik eserleri gün yüzüne çıkararak turist çekiyor" dedi.

"ULAŞIM SORUNU VAR"

Ulaşım sorununun gün yüzüne çıktığını ve sürekli arttığını anlatan Baki Orak da, alt yapının en ufak bir yağışta iflas ettiğini yazdı. Kazım Kaya'da siyasetin kontrolünde olmayan bir sivil toplum kuruluşunun belediye, siyasiler ve halk arasındaki aracı görevini üstlenmesi önerisinde bulundu. Ahmet Şahin de Sır Barajı'na yapılabilecek bir deniz otobüsünü önerdi. Bu şekilde Kadirli ve Onikişubat arasının 25 dakikaya ineceğini belirten Şahin, "Bu alan su sporlarında da kullanılabilir" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar yorumlarında sorunlara ilişkin değerlendirmelerini sürdürüyor. Anket olarak açtığımız soruda ise en büyük sorun yüzde 50 oy ile trafik olarak öne çıktı. Çoklu oy kulanma seçeneği olan ankette Alt yapı sorunu yüzde 49, ulaşım yüzde 38 ve diğer yüzde 21 olarak görüldü.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi